in ,

LUIS HAMILTON: Formula 1 bi mnogo izgubila odlaskom Kimija

U svetu Formule 1 uskoro bi mogla da se desi velika promena odlaskom Ledenog.

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je danas da veruje da će Formuli 1 nedostajati Kimi Raikonen ako se ostvare spekulacije o mogućoj Ferarijevoj najavi da će Finca u ekipi zameniti Šarl Lekler 2019. godine.

– Mislim da će nedostajati ovom sportu. Imao je neverovatnu karijeru i bila mi je velika čast da se trkam protiv takvog vozača. Mislim da je naš stil vožnje bio sličan. Pre nego što sam došao ovde, dok sam vozio Formulu 1 na plejstejšnu, uvek sam zamišljao da sam Kimi u Meklarenu, rekao je Hamilton.

Prošlog vikenda u Monci spekulisalo se da nova uprava Ferarija želi da poštuje želju pokojnog izvršnog direktora Serdja Markjonea, koji je želeo da dovede Šarla Leklera iz Zaubera.

Spekuliše se da bi ugovor sa Leklerom mogao danas da bude objavljen.

Sportski direktor Formule 1 Ros Bron rekao je da nije siguran kakvi su planovi Raikonena.

– Ne znam kakve planove ima, da li će ostati u Ferariju, da li će preći u drugi tim ili će u potpunosti napustiti Formulu 1. Ove godine vozi najbolje trke od kada se vratio u Ferari i možda postoji još jedna šansa za pobedu, rekao je Bron.

Raikonen, koji sledećeg meseca puni 39 godina, stigao je do pol-pozicije na Velikoj nagradi Italije prethodnog vikenda, ali je pobedio Hamilton. Upravo ova trka bila je 100. u karijeri finskog vozača.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

ORLOVI ZAINTRIGIRALI I NEMCE: Nastasić poručio, nisam završio sa reprezentacijom – igraću kada Krstajić ode

VELIKI GAF: Selektor Rumunije se pošteno obrukao, ko ga je uopšte ‘terao’ da spomene napadača Srbije pred Crnu Goru