0
Košarka

Kosarka FIBA World Championship China 2019-Qualifiers Srbija v Gruzija Dejan Todorovic (L) Beograd, 27.11.2017. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

MUNDOBASKET: Može li Gruzija pomoći Srbiji na putu ka Kini?

Objavljeno: 05.09.18 u 19:18

Košarkaška reprezentacija Srbije nije daleko od plasmana na Mundobasket u Kini, ali bi pomoć na tom putu mogla da dobije od ‘otpisanog’ rivala.

Naime, Gruzija se pred septebarski prozor dodatno pojačala. U svoje redove dovela je Amerikanca iz redova Baskonije Meta Dženinga. Reč je o sjajnom 30-godišnjem šuteru, a debitovaće već 13. septembra protiv Izraela u Tel Avivu i tri dana kasnije Grčke u Tbilisiju.

– Za mene je ovo sjajna prilika da pomognem Gruziji, čiji pasoš će mi koristiti u daljoj karijeri. Borićemo se da ostvarimo dve pobede, a posebno mi je drago što ću igrati sa Tokom Šengelijom, klupskim drugom iz Baskonije – rekao je Džening.

Podsetimo, Gruzija je u grupi sa Srbijom, ali neće igrati protiv ‘orlova’, jer su se dve selekcije sastale u prvoj fazi i oba puta je slavila četa Aleksandra Đorđevića. Ipak, bivša sovjetska republika bi mogla da pomogne našem timu tako što će pobediti Izrael bar jednom, a možda saplesti i Grčku. Naravno, jasno je da su ‘orlovi’ ovde korajči svoje sudbine, a plasman u Kinu i nije tako daleko.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter