0
Evropske lige

NOVI EVROPSKI SUPERKLUB U NASTAJANJU: Iz Serije C u sam evropski vrh?

Objavljeno: 04.09.18 u 21:11

Evropskim fudbalom u poslednjoj deceniji vladaju takozvani superklubovi, koji svoj uspon duguju isključivo bogatim vlasnicima i nenormalno velikim sumama novca na osnovu kojih su dovodili najbolje fudbalere sveta u svoje redove. Sada je još jedan takav tim na putu nastanka.

Silvio Berluskoni i Adrijano Galijani prošle godine su napustili Milan nakon što su „rosonere“ prodali Kinezima, koji su potom tim iz Milana doveli maltene do prosjačkog štapa.

Bivši prvi čovek ovog kluba nije mogao da sedi miran, pa je odlučio da sa Galijanijem ponovo započne avanturu u italijanskom fudbalu, pogotovo nakon što je sa partijom „Forca Italija“ nekadašnji premijer ove zemlje doživeo krah.

Kako prenosi Pepe di Stefano, novinar portala Skaj, Berluskoni i Galijani su otpočeli pregovore sa namerom da otkupe člana Serije C, Moncu.

 

Ovaj klub je osnovan 1912. godine, i od tad nikada nije igrao u Seriji A. Najveći uspeh im je nastup u Seriji B, dok su pre četiri godine zbog bankrota izbačeni u Seriju D, iz koje su se u sezoni 2016/17 vratili u Seriju C.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter