4
Fudbal

FOTO: STARSPORT

MLADEN KRSTAJIĆ: Ima istine u priči o puču, i ja sam bio fudbaler i nisam se slagao sa selektorom – ali treba biti džentlmen

Objavljeno: 03.09.18 u 18:12

Fudbalska reprezentacija Srbije se danas okupila u Staroj Pazovi povodom mečeva u Ligi nacija.

Srbija će u ovom mesecu odigrati dva duela, protiv Litvanije u gostima i Rumunije kod kuće.

Međutim, Liga nacija trenutno nije glavna tema kada je naš nacionalni tim u pitanju. Na prvom okupljanju nakon Mondijala nema nekoliko ključnih igrača naše reprezentacije, a svakako je najviše različitih komentara prouzrokovao izostanak Luke Milivojevića koji nije pozvan.

– Što se spiska tiče sama Liga nacija je novo takmičenje i posle Mondijala želeli smo da napravimo širi grupu igrača za ovih šest mečeva i da isprobamo mlađe fudbalere, pre svega Orliće sa Novog Zelanda. Oni koji nisu sad pozvani ne znači sa su precrtani za sva vremena, već je naša odluka da ovi igrači sada treba da dokažu kvalitiet, počeo je priču Krstajić koji je čestitao Crvenoj zvezdi na plasmanu u Ligu šampiona:

– Želeo bih da čestitam Crvenoj zvezdi na velikom uspehu za klub i celokupan fudbal u Srbiji. Žao mi je što naši ostali predstavnici u kvalifikacijama nisu imali više sreće.

Pomoćnik selektora, Milan Obradović izjavio je kako se u nacionalnom timu sprema puč vezan za izostanak Milivojevića, koji je navodno u tome imao veliku podršku svog menadžera, Falija Ramadanija.

– Sa Milanom Obradovićem sam dugo prijatelj, znam ga još iz igračkih dana, ali i kao čoveka. Dugo smo bili cimeri. Što se pomenute izjave o puču u reprezentaciji tiče, mogu reći da je delom tačna, poručio je selektor Krstajić.

Nakon toga, Mladen Krstajić je konačno i rekao nešto više o situaciji sa Lukom Milivojevićem, mada nije bio oduševljen što je to bila glavna tema na današnjem okupljanju.

– Igrao sam 20 godina profesionalni fudbal, mmnogo puta sam se slagao ili ne sa selektorima. Moje vaspitanje mi nije dozvolio da kažem neke stvari koje sam mogao protiv selektora, ali nisam želeo. Ne mogu ja nekome da zabranim šta, gde i kome će da kaže. Ako neko ima nešto protiv mene onda kao džentlmen posle Mondijala to kaže, a ne da čeka 21. avgust jer se ovaj spisak znao pre dve nedelje, koga ću da zovem. Mi stojimo iza ovih igrača. O Vladimiru Stojkoviću je suvišno komentarisati jer je to vrhunski momak, mislim da je svestan da je mnogo dao Srbiji, ali je ovo prilika da i mlađi golmani pokažu kvalitet. Naš cilj je da pokušamo da budemo prvi u Ligi nacija. A svako ko želi nešto da prigovori, neka to uradi direktno, izjavio je selektor, da bi bilo postavljeno pitanje o tome šta je bilo sa kapitenom Kristal Palasa nakon utakmice sa Švajcarskom.

FOTO: STARSPORT

– Svaki igrač je podjednako bitan, možda sem Kolarova, Matića i Tadića bez kojih ne možemo. Bez svih drugih možemo, a što se mene tiče konflikta nije bilo.

Potom je usledilo pitanje o tome kakvu reakciju Krstajić očekuje od javnosti pošto je sada poznato da je na Mondijalu bilo problema.

– Tražite nešto što nema veze sa životom, imali smo dobre uslove i idealnu atmosferu. To što se dešavalo pred kraj je sastavni deo fudbala i u svakom timu ima tih malih nesuglasica.

Krstajić se u nekoliko navrata nije pojavljivao pred medijima nakon što je FS Srbije izlazio u javnost posle Svetskog prvenstva u Rusiji.

– Znate kakva nas je vest dočekala na aerodromu po povratku iz Rusije, nismo mogli pred javnost, kasnija odluka FSS je bila da izlaze čelnici Bjeković i Milošević. Što se spiska tiče ideja je bila 22. avgust i danas, zato sam danas ovde. Nikad nisam bežao od javnosti. Uvek pričam ono što mislim, a ne šta mi nameću, poručio je Krstajić.

Iz SC FS Srbije u Staroj Pazovi: Nemanja Lazić

0
0

4 Komentara

  1. Bojkot ovoj KOKEZINOJ reprezentaciji… Nemoj da se neko našalio i da da podršku onom skupu bandita Tole otišao A OSTALI NJEGOVI SATELITI HOĆEMO ČISTKU KOMPLETNE GARNITURE!!!

    0
    0
    Odgovori
  2. A ti kao dzentlmen???? Pa kako svom sefu Muslinu zabi noz u ledja??? E moj Krstajicu, kratka ti je pamet,jel tako rade dzentlmeni??? Milivojevic nije radio iza ledja kao ti. Rekao je samo istinu, koja boli.

    0
    0
    Odgovori
  3. Alo covece,zat ti nisi otisao sa tog mesta.Da imas i malo ljudskosti davno bi jos otisao.Ali,razumem te kad se vidi ko ti je mentor,kapiten itd.NAPOLJE KRSTAJIC,KOKEZA I KOLAROV.Vi ste zlo Srpskog fudbala

    0
    0
    Odgovori
  4. Hoce bitih nekih promena u reprezentaciji.Da se ne ljute Partizaovci Zvezda je bolja trenutno poebidli su u zadnje vreme mnogo jake klubove sa polu Srpskim sastavom a oni nisu mogli Svajcarku dovedite Paunovica Jokanovica Milojevica

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter