0
Boks

FOTO: Bokserski savez Srbije

BOKS: Stasavaju novi klinci

Objavljeno: 01.09.18 u 10:19

U organizaciji Bokserskog saveza Srbije na Zlatiboru je organizovana Letnja škola boksa za mlađe kategorije, koju su činile dve grupe po sedam dana i ukupnim brojem polaznika – 200.


Program Letnje škole boksa u prelepom srpskom parku prirode vodio je Dragan Vasiljević – predsednik Trenerske organizacije Srbije, inače osvajac bronzane medalje na Evropskom prvenstvu 1985. u Budimpešti i nosilac Nacionalnog priznanja.

Učesnici ovog kampa imali su priliku da nauče, odnosno usavrše osnove boksa, gard, kretanje, izvođenje udaraca i osnovne kombinacije bokserske tehnike, kao i vežbe za razvoj motoričkih sposobnosti značajnih za boks. Trenirali su dva puta dnevno, dok su u između treninga imali časove engleskog jezika, kako bi pored boksa stekli znanja koja im mogu biti od koristi u daljem životu.

FOTO: Bokserski savez Srbije

Tokom Letnje škole boksa, klupski treneri imali su seminar iz teorije i bokserske
prakse, kao i pedagogije sporta i ishrane sportista. Letnja škola boksa deo je velikog projekta Olimpijska škola boksa, koji ima za cilj da omasovi boks i popularizuje ga kod dece i mladih, zatim edukacija trenera koji će stvarati šampione sa prepoznatljivim srpskim stilom boksovanja, ali i pomagati roditeljima u vaspitanju dece.

FOTO: Bokserski savez Srbije

– Ovo je budućnost srpskog boksa, jer novi klinci koji dolaze, stasavaju imaće sve neophodne uslove za pravilan razvoj. Važno je da se što više klupskih trenera aktivira, prođe obuku i počne da akcentira školu boksa i motoriku u klubovima, ali i da vaspitava decu sa pozitivnim i univerzalnim vrednostima. Nastavićemo sa akcijom kroz posete klubovima, dodatnim obukama trenera i podelom rekvizita i opreme za treninge. Zajednički cilj jeste da ponovo imamo osvajače evropskih, svetskih i olimpijskih odličja- rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter