0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BIĆE SPEKTAKL NA ‘KARAĐORĐU’: Vojvodina ipak uz ‘vetar u leđa’ dočekuje Crvenu zvezdu!

Objavljeno: 31.08.18 u 16:27

Ipak je postignut dogovor i navijači Vojvodine ipak su pristali da obustave bojkot naredne utakmice protiv Crvene zvezde.

Podsetimo, Novosađani su već nedeljama unazad ogorčeni zbog ponašanja pripadnika policije prema njima, ne dozvoljavajući im da po dva ili više sata napuste stadion ‘Karađorđe’ nakon završetka meča.

Zbog toga su najavili štrajk protiv Crvene zvezde, ali je on obustavljen posle dogovora sa institucijama koje su u organizaciji ovog meča.

– Fudbalski klub Vojvodina obaveštava sportsku javnost i sve ljubitelje fudbala da je danas u prostorijama kluba na stadionu “Karađorđe” održan poslednji u nizu sastanaka između predstavnika svih organa i institucija koje učestvuju u organizaciji predstojećeg derbi meča sedmog kola Super lige Srbije između Vojvodine i Crvene zvezde, na kojem je postignut dogovor i doneta zajednička odluka da stadion posle meča prvi napuštaju navijači Vojvodine sa severne i zapadne tribine, a da će tek nakon toga biti pušteni i navijači gostujućeg tima, koji će biti smešteni na južnom delu stadiona.

Na osnovu bezbednosne procene policije, predstojeći meč je označen kao utakmica visokog rizika. Usled radova na izgradnji tržnog centra “Promenada”, ustanovljeno je da ne postoje elementarni uslovi za smeštaj gledalaca na istočnu tribinu, koja će iz tog razloga biti zatvorena za ovaj meč. Iz istog razloga, onemogućen je ulazak gledalaca na južnu tribinu preko ulaza pored nekadašnjih teniskih terena, zbog čega će navijači Crvene zvezde na jug ulaziti kroz ulaz pored blagajne (između zapada i juga) i njihov dolazak biće moguć samo iz pravca Bulevara oslobođenja.

Na osnovu bezbednosne procene, doneta je zajednička odluka da kapacitet zapadne tribine za ovaj meč bude smanjen, zbog čega će biti zatvoreni sektori 1 i 2 (bliži južnoj strani stadiona), a dolazak navijača Vojvodine na zapad i sever biće moguć samo iz pravca ulice Maksima Gorkog.

Svim ljubiteljima fudbala naglašavamo da na dan meča neće biti prodaje ulaznica, već će se prodaja ulaznica za predstojeći derbi vršiti isključivo u subotu, prvog septembra, i to po sledećem rasporedu:

– ulaznice za zapad prodavaće se u prostorijama FK Vojvodina na zapadnoj tribini stadiona (pored ulaza broj 2) SAMO U SUBOTU od 10 do 18 časova, po ceni od 1.000 dinara;

– ulaznice za jug prodavaće se u prostorijama kompanije “GIGS TIX” u tržnom centru “Pariski magazin” (Kralja Aleksandra 12) SAMO U SUBOTU od 10 do 15 časova, po ceni od 500 dinara;

Kao i prethodnih godina, ulaznice za sever prodavaće se u prostorijama navijačke grupe Firma na severnoj tribini stadiona po ceni od 500 dinara, s tim da će svakome ko na utakmicu dođe sa obeležjem FK Vojvodina biti omogućen besplatan ulazak na severnu tribinu.

Jedno lice će, uz ličnu kartu na uvid, moći da kupi najviše tri ulaznice. Jednom licu neće biti dozvoljeno da kupi više od tri ulaznice, bez obzira na to da li će kod sebe imati više od jednog ličnog dokumenta.

Ulaznice će se prodavati po principu “jedna ulaznica – jedna stolica”, što znači da će karte za utakmicu morati da imaju i deca bilo kog uzrasta, a sva lica mlađa od 16 godina, na stadion će moći da uđu samo u pratnji roditelja ili staratelja.

Za gostujuće navijače predviđena je južna tribina, dok će navijači Vojvodine biti smešteni na severnoj i zapadnoj tribini. Svi vlasnici sezonskih propusnica koje su podeljene školama učesnicima projekta „Jedan za sve“ – Lige novosadskih osnovnih škola, kao i školama fudbala iz Novog Sada i okoline, sa tim propusnicama će nesmetano moći da uđu na severnu tribinu. Vlasnici sezonskih ulaznica FK Vojvodina za istok, sa tom kartom će moći slobodno da uđu na severnu ili zapadnu tribinu.

– U cilju da utakmica protekne bezbedno i u dogovoru sa policijom, fudbalski klub Vojvodina još jednom naglašava da su, kao i na prethodnim derbi mečevima, zapadna i severna tribina rezervisane isključivo za navijače Vojvodine i da na te tribine neće biti dozvoljen ulaz navijačima sa obeležjima FK Crvena zvezda. Za navijače Crvene zvezde rezervisana je isključivo južna tribina.

Na dan utakmice, od 10 časova, ulica Dimitrija Tucovića biće zatvorena od strane policije i u nju će moći da uđu samo predstavnici medija i navijači Vojvodine sa kupljenom ulaznicom za zapad ili pokazanom sezonskom kartom.

Ulaz broj 4 na zapadnoj tribini predviđen je samo za predstavnike medija i vlasnike sezonskih ulaznica, s tim da će vlasnici sezonskih ulaznica moći da koriste i sve preostale ulaze. Apelujemo na sve vlasnike sezonskih ulaznica da će za ulazak na ovu utakmicu kod sebe morati da imaju i ličnu kartu. Gledaoci sa kupljenom dnevnom ulaznicom za zapad moći će da koriste sve ulaze osim ulaza broja 4.

Kapije stadiona biće otvorene dva sata pre početka meča, a fudbalski klub Vojvodina poziva navijače oba tima, kao i sve ljubitelje fudbala, da na vreme uđu na stadion, kako bi se izbegle bespotrebne gužve pri ulasku.

Nadamo se i očekujemo da će svi gledaoci na stadionu sportski i dostojanstveno pružiti podršku svom timu, izbegavajući bilo kakvo nedolično ili nesportsko ponašanje – stoji na zvaničnom sajtu FK Vojvodina.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter