17
Domaći fudbal

STOJKETOVA ISPOVEST GLEDA SE BEZ DAHA: Šta se zapravo desilo u Đenovi i kako je tri puta molio Zvezdu da se vrati (VIDEO)

Objavljeno: 30.08.18 u 14:35

Vladimir Stojković detaljno je opisao dešavanja iz Đenove kada su huligani ušli u reprezentativni autobus te kobne jeseni 2010. godine.

Golman reprezentacije Srbije nekoliko puta je pričao o skandalu pred utakmicu protiv Italije, a gostujući u emisiji ‘BalkanInfo’. Najzanimljiviji deo emisije počinje od 49. minuta snimka.

– Stizale su mi razne poruke kako se nešto sprema, čak i one slike koje su u domenu horor filmova, da će trčati za mnom po terenu i slične stvari. Kada smo šetali Đenovom na dan utakmice dešavalo se da mi navijači dobace nešto na ulici dok se mimoilazimo i video sam da postoji velika negativna energija. Kada sam ušao u hotel, prvi put sam čuo pesmu za sanduk. Krećemo na utakmicu i ulazimo u autobus, a Bambi Tošić zaboravlja pasoš. Ja sam sedeo ispred ‘šaraga’ na kraju autobusa i primetio sam Kačara i Lazovića da se svađaju sa nekim, a oni mi kažu da mene vređaju. Tu mi je Danko rekao da zamenimo mesta, sasvim slučajno. Tada sam video gomilu ljudi koji me vređaju i pevaju istu pesmu. Gurali su autobus toliko da se ‘lepio’ za zemlju sa leve i desne strane. Onda sam ja legao na pod između sedišta, kada su oni uspeli da obiju autobus. Ubacili su pet, šest dimnih bombi i nije se video prst pred okom, a nije mogao dim da izađe. Ušlo je nekoliko njih sa fantomkama i bakljama i tražili mene. Čak je jedan udario sedište i mene po uvu, toga se sećam. Saigrači su govorili da nisam tu i da sam otišao kolima, a oni su ponavljali ‘Gde je, gde je?’. Išli su na prepoznavanje sa bakljama pred licem, sećam se da se Željko Brkić uplašio jer je podsećao na mene po konstituciji. Nekako su na molbu Dekija Stankovića izašli, pa su pokušali da se vrate opet, a onda je Bambi uleteo u autobus kao sa devetog sprata – pričao je u dahu Vladimir Stojković.

– Tokom utakmice sam ja bio u italijanskoj svlačionici, jer ako opet dođu doći će u našu svlačionicu, a ne u njihovu. A policije nije bilo nigde. Objašnjavao sam Kasanu i Pirlu šta se dešava. Kasano je znao da sam ja igrao za Zvezdu, jer sam branio protiv Rome. A ‘večiti’ derbi je bio za sedam dana.

Zatim se prešlo na priču o prelasku u Partizan, nakon što je godinama branio i bio ljubimac u Crvenoj zvezdi.

– Dosta njih ne želi da sasluša priču do kraja. Ja sam objašnjavao da sam prvi put, drugi put i treći put molio Zvezdu da se vratin. I to da se vratim na pozajmicu, gde oni ne bi trebalo ništa da me plate, već će to uraditi Sporting. Dobijao sam odgovore da sam previše dobar i da im ne trebam. To je odgovor da se ne uvrediš. Posle prvog pokušaja da se vratim, menadžer me je pitao da odem u Partizan i da li sam spreman za to, a ja sam rekao nisam. Prvi put, drugi put, treći put… Četvrti put je bilo drugačije. Završio sam Svetsko prvenstvo i nije mi bilo prijatno. Znao sam za jedne da me vole, a drugi me ne vole. Jedna od najtežih odluka. Pričao sam sa svima i svi su se složili da je to dobro zbog reprezentacije i minutaže. Desilo se da sam prešao u Partizan, a nisam branio za reprezentaciju. Logično je bilo da se prvo javim Zvezdi, to sam i uradio, da se zna. Jednom, dva puta, tri puta… Odbijen sam i odlučio sam se za sportsku priču – objasnio je Stojković.

– U Partizanu sam želeo poštovanje, da vide da se dajem sto posto. Nije mi bio bitno da me vole, ali da me poštuju. Godinama se to pretvorilo iz poštovanja u ljubav i sada je hvala Bogu tako.

Jesi li sada postao sto odsto Grobar?

– Naravno. Sada volim Partizan i to je nešto neobjašnjivo. To ne može bilo kojim jezikom ovog sveta da se objasni, dok se ne doživi. Kada negde dobijete ljubav za ljubav, sve je drugačije.

Zatim i par reči o slučaju majice sa natpisom ‘Oprostite mi moju ružnu prošlost’.

– Mislite li da sam toliko naivan da je mogao neko da mi poturi tu majicu. Svi su imali mišljenje da sam završio karijeru, da sam prestravljen i da više neću moći da branim. Nijedno stvorenje ne može da poveruje da nekoga za četiri dana zavoliš. Kao da promeniš devojku i zavoliš je za tri dana. Ne ide… Nisam hteo nikoga da provociram, ni ja, ni Partizan. Ja sam jedini igrač na promociji Partizana koji je okrenuo šal Partizan, a ne ‘Moja kuća’. Vodilo se računa o svakoj sitnici. Nikoga nisam provocirao, a na sve to sam dobio napad u Đenovi, ali je ta majica bila moj revolt posle Đenove. Da pokažem da se nisam uplašio. Sada, kada sam zreliji i iskusniji, verovatno to ne bih uradio – ispričao je Vladimir Stojković.

(Izvor: youtube / BALKAN INFO – Zvanični kanal)

 
0
0

17 Komentara

  1. Zvezda padalica…Decko treba da te bude sramota,ali vi sramote i stida nemate to smo se uverili do sada mnogo puta.Samo jos da ti kazem da je ZVEZDA U LIGI SAMPIONA ako nisi svestan,a tvoj mali klub se uveliko sprema za vec koji put da radi sve te radnje koje prepisujes nasem najvecem klubu ponosu ove nase drzave zvanoj CRVENA ZVEZDA.PONASAJ SE DOSTOJNO KADA GLEDAS ONO STO NECES NIKADA DOZIVETI!!!

    0
    0
    Odgovori
  2. Zvezda je prošla na sreću a ne da je pobedila u Austriji, sledi im bruka po evropi i obijanje o glavu mutnim poslovima po JSL, sudijska pomaganja, spremajte se za serijal DEBAKL, pa nek im tako i bude, a bruka za srbiju zvana CZ uveliko na vidiku.

    0
    0
    Odgovori
  3. Ajde da kazemo da si iskren !A sto ne kazez da imas psiholoski problem i da si kleptoman i da si zato oteran iz Zvezde Krao si igracima stvari po svlacionici i ljudima iz uprave prelila casa i poslali tee koliko se secam u Zemun

    0
    0
    Odgovori
  4. Vidite Gani mi ne želimo da na ni na koji način naučimo Radonjić inace detetu Partizana……u tom se razlikujemo…….a bolje biti Mustafa nego zlikovac ili zadojen mržnja kao što neki od vas jesu…..

    0
    0
    Odgovori
  5. Svaka tebi cast na iskrenosti i snazi da tako nesto uradis. Mi te sada volimo a cigosi su vazda bili kompleksasi i ne vide sumu od drveta… kako glupom i zavidnom objasniti nesto? sve sto si uradio je ljudski a oni nek se pitaju. Svu srecu ti zelim

    0
    0
    Odgovori
  6. Stojke im mustafa nas. NAJ bolji golman zadnji 15 godina a to sto su oni malodusni pa ne mogu preboliti dolazak u svetinju to je njihov problem

    0
    0
    Odgovori
    • Vidiš mi pevali to već dva puta, plus 8 LE al nikog poput tebe jarnice nismo želeli da ubijemo….jadan si psihopato

      0
      0
      Odgovori
      • nek je grobar. on ne gazi i ne pljuje po tome.to za njega nije ruzna proslost.i ne treba da bude.i nije mu krv crno bela.decko ima mozga.i zvezdasi ga vole.stojkovica niko nije uzimao za ozbiljno u zvezdi.patio je da izadje iz senke disljenkovica.a partizan i danas ima mnogo bolje golmane i mnogo vece grobare od pomenutog

        0
        0
        Odgovori
    • Da li vi zaista sebe zovete navijačima? Da li vi navijate za nekli sportski klub ili za neki politički konglomerat? Da li vi Cigani uopšte znate šta je sport? je li mržnja jedino što poznajete i da li stvarno ovakvo ponašanje navijača špodržavate? Razmislite da se sami nađete u sličnoj situaciji ili neko od vaše djece?

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter