0
Evrokupovi

FOTO: HOTSPORT

FLEŠ IZ SALCBURGA: Prodavci na ulicama dobili pismo – ‘Zatvarajte ranije, biće haosa!’ (VIDEO)

Objavljeno: 29.08.18 u 13:35

Izveštač HotSporta sa lica mesta prenosi utiske uličnih prodavaca u ‘Mocartovom gradu’, koji će po preporuci organa reda danas raditi znatno kraće nego inače.

Euforija je sve veća. Do početka istorijske utakmice i za Salcburg i za Crvenu zvezdu ostalo je još nešto više od sedam sati, ali je sve uveliko u znaku baš tog spektakla koji će odlučiti koji će od dva tima po prvi put osetiti čari Lige šampiona.

Rezultat iz prvog meča daje ravnopravne šanse i jednima i drugima, ali je utisak svih, kako lokalnih, tako i srpskih izveštača, invazija zvezdaša na ‘Mocartov grad’.

Najavljeno je da će na stadionu biti oko 7.200 gostujućih navijača (2.800 karata dobila Zvezda i 4.400 kupili Srbi iz dijaspore), ali je policija najavila da bi moglo da dođe oko 9.000 Srba u Salcburg.

Naš izveštač u ovom vrlo lepom gradu saznao je da bi ta cifra mogla da bude mnogo veća, i to ne od bilo koga, već od prodavaca u užem centru koji su dobili pismo preporuke od lokalnih vlasti.

U njemu se navodi da bi mogao da stigne daleko veći broj zvezdaša iz cele Evrope, jer večerašnju utakmicu smatraju istorijskom, te da su najavljeni dolasci iz Franfurta, Dizeldorfa, Beča i ostatka Austrije.

Zbog toga im se preporučuje da što ranije zatvore svoje radnje i upute se kući, poučeni iskustvima iz prethodnih gostovanja, kada je dolazio daleko manji broj protivničkih simpatizera.

Takođe se ističe da bi zbog snalažljivih Srba odnos na stadionu, čiji je ukupan kapacitet za ovaj susret 25.000, mogao da bude pola-pola, dakle čak oko 12.000 navijača Zvezde na ‘Red Bul areni’. To onda nikako ne bi bilo ‘gostovanje’ za crveno-bele.

Evo kako izgleda, za sada, mirno popodne u Salcburgu. Navijača srpskog šampiona sve je više.

(Izvor: youtube / HOT SPORT)

Iz Salcburga – Strahinja Nikolić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter