0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

KRSTIČIĆ I RODIĆ: Zvezdaštvo je naša snaga, moramo da verujemo

Objavljeno: 28.08.18 u 12:12

Ekspedicija Crvene zvezde krenula je put Salcburga gde će u sredu od 21 čas, u revanš meču sa austrijskom ekipom, pokušati da obezbedi ulazak u grupnu fazu Lige šampiona.

– Već smo obezbedili učešće u Ligi Evrope, što je veliki uspeh za svaku ekipu, ali mi se time ne zadovoljavamo. Svako ovde zna da Zvezda uvek ima najveće ambicije i da su pred nas uvek postavljeni najviši ciljevi. Zato idemo u Salcburg da pobedimo i da napravimo korak više u odnosu na prošlu sezonu. Mnogo godina se čeka na grupnu fazu Lige šampiona i verujem da je sada došao trenutak da vratimo Zvezdu tamo gde joj je i mesto, među velikane evropskog fudbala – rekao je Nenad Krstičić.

Beogradskih 0:0 ocenjuje kao pozitivan rezultat pred revanš.

– Salcburg je odlična ekipa, zato je bilo jako bitno da na svom terenu ne primimo pogodak. Naša odbrana još jednom je pokazala da je neprobojna i smatram da imamo dobar rezultat. Odlično smo se taktički pripremili za utakmicu, ali na ovakvim susretima srce igra ogromnu ulogu. Mislim da će naše zajedništvo i ljubav prema crveno-belim bojama, kao i ogromna želja za uspehom, doprineti tome da se mi radujemo na kraju susreta.

Vezista crveno-belih očekuje glasnu podršku crveno-belih navijača sa tribina „Red Bul arene”.

– Naši navijači su nas posle meča sa Čukaričkim na sjajan način pozdravili i ispratili na put. To je već postala tradicija koja nama igračima mnogo znači. Verujem da će se u Salcburgu oriti sa tribina pesma naših pristalica, vlada ogromno interesovanje za utakmicu među našim navijačima svuda u svetu i siguran sam da ćemo osetiti njihovu pozitivnu energiju – poručio je Krstičić.

Kako ističe levi bek Milan Rodić ekipa je potpuno spremna za ono što je u sredu od 21 čas očekuje na „Red Bul areni”.

– Veoma važna utakmica je pred nama, nema potrebe da pričamo o tome koliki je ulog. Generacije Zvezdaša sanjaju naš tim u Ligi šampiona. Mi smo došli na korak od ostvarenja sna i ne planiramo tu da se zaustavimo. Pokazali smo i u prošloj sezoni da smo spremni za velika dela, prikazujemo dobre igre i rastemo kao ekipa iz dana u dan. Zato sa pravom mogu da očekujem da ćemo mi biti ekipa koja će se radovati kada sudija odsvira kraj utakmice u sredu – rekao je Rodić.

Zvezdin levi bek ističe da njegova ekipa ima recept da zaustavi austrijski tim.

– Ekipa Salcburga ne igra sa klasičnim krilnim napadačima koje bismo mi bekovi čuvali, zato je neophodan dodatan oprez. Znači nam što sada imamo iskustvo igranja sa njima, mnogo smo bolje upoznali protivnika u Beogradu i znamo gde su naše šanse. Zato ćemo se fokusirati na njihove najslabije tačke i pokušati da iskoristimo svaku priliku koja nam se ukaže.

Iako je reč o gostovanju, podrška sa tribina našim momcima neće nedostajati.

– Čuli smo svi da vlada ogromno interesovanje među našim navijačima za utakmicu i to nas sve raduje. Videlo se na prošlom susretu koliko nam je falila podrška sa tribina. Zato još više verujem u nas pred ovaj susret, sada ćemo uz sebe imati i našeg 12. igrača. Nadam se da ćemo svi zajedno na kraju slaviti – poručio je Rodić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter