1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

PARTIZANOVI ‘STRELCI’ SLOŽNI: Teška utakmica, verovali smo u preokret

Objavljeno: 27.08.18 u 12:14

Uspeli su sinoć crno-beli da dođu do tri boda u Šapcu.

Kao što se i očekivalo, nije Mačva bila ‘lak plen’ za vicešampiona naše zemlje.

O ovoj utakmici za klupski sajt Partizana govorili su strelci.

– Teška utakmica sa puno duela. Protivnik je ušao jako bez ikakvog respekta po nas, ali smo ipak dominirali tokom cele utakmice. Gol posle penala je pokvario utisak prvog poluvremena. Bilo je veoma teško za igru, protivnik je pravio faulove i prekidao napade u ranoj fazi, počeo je Pantić.

Šta vam je rekao trener Mirković u poluvremenu?

− Ukazao nam je na greške iz prvog poluvremena. Stvarno smo drugo poluvreme igrali odlično i verovali u preokret.

Posle gola koji si postigao, otrčao si prema klupi?

− Gol sam posvetio celoj mojoj ekipi. Volim bitne golove da proslavljam sa mojim saigračima, jer samo mi znamo koliko nam znači svaki gol i pobeda. Ovo je veoma bitan gol za mene, mnogo sam ga želeo u tom trenutku, završava Pantić.

FOTO: STARSPORT

− Znali smo od same pripreme utakmice da će ovo biti jedno od najneugodnijih gostovanja u našoj ligi. Spremni smo bili na jednu fajtersku utakmicu bez mnogo fudbala što se vidi i po broju kartona koje smo i mi i oni dobili. Što se tiče mog gola, lepa akcija i još lepši centaršut Đoleta Ivanovića koji je pokrenuo našu ekipu, počeo je Nemanja Nikolić.

Partizan je bio mnogo agresivniji u drugom poluvremenu?

− Ostvarili smo zasluženu pobedu i ako smo u prvom poluvremenu bili manje opasni po gol protivnika. Imali smo takođe i mi šansu da izjednačimo preko Kosovića, ali neke utakmice se i ovako dobijaju. Drago mi je da je karakter proradio u svima nama i doneo jako važna tri boda.

Reklo bi se da Nikoliću gol posebno znači zbog izostanka sa terena usled povrede.

− Upravo tako. Presrećan sam zbog sva tri, a i ovog mog gola u dresu Partizana jer sam propustio sigurno deset, jedanest utakmica zbog povrede kolena. Sada se osećam veoma dobro i mislim da to publika primećuje i nadam se da ću se odužiti svima na najlepši mogući način, a to je postizanjem golova i dobrim igrama. Gol mi je kao i svakom napadaču veoma važan za samopouzdanje. Nadam se da ću nastaviti u tom ritmu.

U sredu ujutru ekipa odlazi na revanš utakmicu plej of faze Lige Evrope protiv ekipe Bešiktaša?

− Očekuje nas takođe veoma teška utakmica, ali smo pokazali u Beogradu da možemo i umemo da se nosimo sa jakim protivnicima. Tako da imamo pravo da sa punom dozom optimizma odemo u Istanbul na megdan Partizanu, kaže Nikolić.

FOTO: STARSPORT

Golman Kljajić posebno želi da se zahvali navijačima.

− Kontrolisali smo veći deo utakmice, počinje svoju analizu golman Partizana Filip Kljajić.

− Jedini problem je što smo imali samo jednu zrelu šansu za gol u prvom poluvremenu. Odbranio sam penal, imali sa jedne strane sreću u toj situaciji, a potom odmah primili gol. Želeo bih da čestitam timu na karakteru, jer su po izuzetno teško terenu preokrenuli utakmicu, bili bolji svih devedeset i nešto minuta i na kraju ubedljivo pobedili. Zahvalio bih se navijačima što su nas bodrili i popunili stadion u Šapcu,zaključio je Kljajić.

0
0

1 Komentara

  1. Ne pamtim nemocniji i losiji Partizan od ovoga u prethodnoj i ovoj sezoni. Svako vidi da Partizan nema dva „krstena“ igraca i opet se nista ne preduzima. To nije nista drugo vec namera da se Partizan i u fudbalu urusi kao u kosarci, rukometu, vaterpolu…
    No znamo mi ko sve te konce vuce i vratice im se jednog dana, to neka imaju na umu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter