0
Evropske lige

MIHAJLOVIĆ NE ZABORAVLJA DUGOVANJA: Ovo u karijeri nisam doživeo, imam svoja prava i boriću se za njih

Objavljeno: 25.08.18 u 13:56

Nije pravo srpskom treneru kako se klub iz Lisabona poneo prema njemu.

Tada je Siniša Mihajlović tužio Sporting zbog jednostranog prekida saradnje.

– Prihvatio sam taj posao sa velikim entuzijazmom, čak i većim nego obično jer sam došao u inostranstvo i prestižan klub što je bilo nešto novo za mene. Baš zato sam se potrudio da prikupim sve neophodne informacije i preduzmem mere predostroćnosti tokom pregovora. Nisam mogao ni da pomislim da ću biti smenjen pre avgusta. Zato ću se braniti na sudu jer su mu prava prekšrena, rekao je on.

Objasnio je i kako je sve teklo.

– Bili su to dugački pregovori sa predsednikom De Karvaljom. Dogovarali smo se o transfer strategiji, tražili zamene za igrače koji su hteli da raskinu ugovore… Sredinom juna sam došao u Lisabon da sa Sportingovim direktorom dogovorim uslove za sebe i moj stručni štab. I tako smo 18. juna potpisali trogodišnji ugovor koji je trebalo da krene 1. jula, dodao je on.

Onda se dogodilo nešto neočekivano.

– Nekoliko dana kasnije je predsednik sklonjen sa svoje funkcije, a klub je 27. juna poništio moj ugovor. Smenjen sam bez razloga samo nekoliko dana pre nego što će početi da mi teče ugovor. Tvrdili su da nisam prošao probni period koji postoji po portugalskom pravilniku. Međutim, oni to ne mogu da kažu jer nisam ni započeo ugovor pošto sam u tom trenutku bio na odmoru na Sardiniji, istakao je trener.

Neće se ovaj spor tek tako završiti uverava stručnjak.

– U 30. godina karijere kao igrač i trener nisam doćiveo ništa slično. Ali imam svoja prava i tražiću da se ona poštuju. Budite uvereni u to, zaključio je Mihajlović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter