0
U pripremi

FOTO: STARSPORT

VESELINOVIĆ NAKON PROLETERA: Važna pobeda je ostvarena u gradskom derbiju

Objavljeno: 24.08.18 u 22:59

Posle pobede njegovog tima nad Proleterom, šef stručnog štaba Vojvodine Aleksandar Veselinović izjavio je da je Voša ostvarila važan trijumf, sa kojim je uhvatila priključak u borbi za gornji deo tabele.

Vojvodina je večeras pobedila Proleter na ‘Karađorđu’ rezultatom 0:1, u šestom kolu Super lige Srbije.

– Pre svega, čestitam našim momcima na velikoj želji i borbi i ovo je važna pobeda za nas. Posle nekih utakmica na kojima smo igrali izvanredno i stvarali mnogo prilika, večeras je viđeno nešto drugačije od onoga što smo prikazivali u dosadašnjem toku prvenstva. Mislim da za to postoje opravdani razlozi, iako nam je najvažnije to da smo osvojili tri boda i ostvarili drugu pobedu zaredom. U poslednja tri kola, osvojili smo sedam bodova i mislim da smo uhvatili ritam, a ono što nas posebno raduje jeste to da na ta tri meča nismo primili gol, kaže Veselinović.

Iako ima razloga za zadovoljstvo, šef stručnog štaba Vojvodine nije potpuno zadovoljan.

– Večeras smo podbacili u ofanzivnom delu. Nismo bili agresivni i kompaktni i dosta smo se mučili, kako zbog naših nedostataka, tako i zbog kvaliteta ekipe Proletera. Još jednom se pokazalo da ove sezone nema lakih protivnika, što potvrđuju i dosadašnji rezultati Proletera: pobede nad Spartakom i Voždovcem, remi sa Napretkom, nesrećan poraz od Čukaričkog… To su sve ekipe iz vrha tabele. Kolegi Radojičiću i Proleteru iskreno želim mnogo sreće u nastavku sezone i da ostvare svoje ciljeve, napominje Veselinović.

Prema njegovim rečima, priprema fudbalera Vojvodine za ovaj meč tokom nedelje nije bila izuzeta od problema.

Fofana je imao temperaturu i videlo se večeras da nije imao svežinu, baš kao i Arsić. Đorđević je imao problema sa leđima, a ono što je možda i najvažnije od svega jeste to da je Zlomislić zbog povrede morao da napusti teren već na samom početku utakmice. To je totalno poremetilo našu koncepciju i ideju koju smo želeli da sprovedemo, ali na našu sreću, nismo bili kažnjeni. Tu posebno mislim na ofanzivni skok Proletera, po čemu spada među najkvalitetnije ekipe u ligi, a dokaz za to su golovi protiv Voždovca i Napretka. Defanzivno smo delovali dosta kompaktno i dobro smo zatvarali prostor, ali u napadu nismo imali agresivnost i svežinu. Ipak, najvažnije je to da smo osvojili tri boda, čime smo uhvatili priključak sa timovima iz gornjeg dela tabele, rekao je Veselinović.

U narednom kolu, Vojvodina će na svom terenu dočekati ekipu Crvene zvezde, dok Proleter gostuje u Surdulici.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter