in , , , , ,

GAJO BURIĆ ZA HOTSPORT: Nadam se da će mi sjajni rezultati pomoći u potrazi za sponzorima!

FOTO: Privatna arhiva

Gajo Burić je srpski triatlonac koji ove godine ređa fenomenalne uspehe.

Nakon pobeda na prvenstvu Austrije, a potom i na međunarodnom triatlonu u Podgorici, usledilo je takmičenje Svetske serije 5150 u organizaciji Svetske triatlon korporacije (WTC) održano u Cirihu, na najvećoj gradskoj plaži ciriškog jezera zvanoj Landivize. 

Naš takmičar je stigao do cilja ispred Iva Kistlera iz Švajcarske i Ahmeta Čevika iz Turske.

Ovo mi je treća pobeda za redom ove godine. Trener i ja smo planski i pametno birali trke, kako bi forma bila na vrhuncu za najvažnija takmičenja u sezoni. Pobedio sam do sada na prvenstvu Austrije, kao i na međunarodnom triatlonu u Podgorici, rekao je Burić za naš portal.

Na ovom takmičenju je cilj bila – pobeda.

– U Švajcarsku sam stigao deset dana ranije, kako bih se aklimatizovao i što bolje pripremio za samu trku. Bio sam samouveren, jer sam se za ovu sezonu spremao od novembra meseca, tako da mi nije manjkalo samopouzdanja. Išao sam na pobedu.

Samu trku opisao je kao tešku:

– Start trke je bio masovan, sa plaže smo utrčavali u jezero. Snašao sam se odlično u gužvi i izborio se za čelnu poziciju u vodećoj grupi, zatim se odvojio od njih i na kraju plivačkog segmenta ostvario značajnu prednost u odnosu na najveće rivale. U biciklističkom segmentu sam vozio usamljen celu deonicu, ali nisam posustao i uspeo sam da održim prednost sa plivanja, iako sam znao da je drugoplasirani Švajcarac odličan biciklista.

Ipak, nije prošlo sve tako glatko…

FOTO: Privatna arhiva

– U drugoj tranziciji sam napravio grešku, usled velike gužve i zbog loše signalizacije krenuo sam da trčim u pogrešnom smeru i izgubio sam oko minut vraćajući se na početak, ali na trčanju sam vratio razliku i uspešno osvojio prvo mesto.

(Youtube/ Gajo Buric)

Ne planira srpski trijatlonac da se tu zaustavi:

– Sledeće takmičenje koje me očekuje je Evropski kup u Turskoj u septembru.

A što se očekivanja tiče…

– Nadam se da moji odlični rezultati neće proći nezapaženo i da ću pronaći sponzore, koji će mi obezbediti uslove, kako bih mogao ravnopravno da se suprotstavim ostalim takmičarima iz Evrope. Zamolio bih sve zainteresovane sponzore da me kontaktiraju. Nastupam samo na takmičenjima najvišeg ranga, koja su izuzetno medijski propraćena. Primera radi, prenos svetske serije iz Ciriha je išao uživo na švajcarskoj televiziji, kao i širom sveta, putem interneta, zaključio je Burić.

Diskusija

Odgovorite

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

VELIKO INTERESOVNJE ZA REVANŠ: Dve trećine karata za meč u sredu je raspordato

PROMENA U FED KUPU: ITF uvećao nagradni fond