0
Odbojka

ATANASIJEVIĆ: Samo uz prikazani maksimum možemo da se nadamo dobrom rezultatu

Objavljeno: 24.08.18 u 14:41

Srpski odbojkaši polako odbrojavaju dane do početka Svetskog prvenstva u Italiji, uigravaju se za ono što sledi, a uskoro ih čekaju trening utakmice. Korektor reprezentacije Srbije Aleksandar Atanasijević naglašava da saigrači i on na treninzima daju sve od sebe i veruje da će prvu utakmicu dočekati u odličnoj formi.

Planetarni šampionat na programu je od 9. do 30. septembra u Italiji i Bugarskoj, a prvi duel ’orlove’ čeka 12. septembra, kada će im rival biti Sjedinjene Države. Srpski odbojkaši su pripreme počeli pre tri nedelje, što znači da se uveliko spremaju za prve okršaje u Bariju.

– Naporan rad je iza nas i sada počinjemo sa onim takozvanim lakšim delom uigravanja i rada sa loptom. Svako od nas je svestan da samo ukoliko pružimo maksimum možemo da se nadamo dobrom rezultatu – naglasio je Atanasijević.

Kondicioni deo priprema spada u onaj teži, ali Atanasijević ističe da su svi u reprezentaciji Srbije svesni njegovog značaja.

– Jasno nam je da su kondicioni deo priprema i rad u teretani mnogo važni da bismo uspeli da fizički pariramo drugim ekipama. Naš kondicioni trener Aleksandar Petrović se potrudio da nas spremi što bolje i da obrati pažnju na svaki detalj – otkriva Atanasijević.

’Orlovi’ su pripreme počeli u Beogradu, potom su se preselili na Pale, a zatim ih čeka povratak u prestonicu Srbije, što će biti jasan znak da je se prvenstvo izuzetno približilo.

– Pre nekoliko dana smo počeli sa uigravanjem i lepšim delom priprema. Trenira se mnogo, što je i normalno s obzirom na to kakvo nas takmičenje očekuje. Prva utakmica je 12. septembra i nadam se da će je ekipa dočekati u najboljoj formi – kaže korektor reprezentacije Srbije.

Glavnu proveru pred planetarni šampionat Srbija će imati na turniru u Parizu, prvog vikenda septembra, kada će joj jedan od rivala biti reprezentacija Francuske.

– Za nas je to najbolja provera, jer sa Francuzima imamo loš međusobni skor. Jedva čekamo da krenu utakmice jer je prošlo skoro dva meseca od naše poslednje. Sada je ostalo još petnaestak dana tokom kojih moramo da damo sve od sebe na treninzima – rekao je Atanasijević.

Pored Sjedinjenih Država, rivali reprezentacije Srbije u prvoj fazi Svetskog prvenstva, koju će igrati u Bariju, biće Kamerun, Tunis, Australija i Rusija. Plasman u drugu rundu obezbediće po četiri najbolje ekipe iz svake grupe, koje će formirati četiri nove.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter