1
Košarka

FOTO: STARSPORT

AMERIKANCI PIŠU, NAŠA STRUKA POTVRĐUJE: Srbija ipak bez Nikole Jokića!

Objavljeno: 22.08.18 u 22:10

Najbolji srpski centar jeste na spisku Aleksandra Đorđevića, ali ipak neće igrati za Srbiju u ‘četvrtom prozoru’ kvalifikacija za Mundobasket 2019. godine.

Selektor je danas objavio spisak od 24 imena, a među njima su i svi NBA igrači: Miloš Teodosić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Boban Marjanović, pa i Nikola Jokić, koji najverovatnije neće igrati za ‘orlove’.

To su preneli američki mediji, a gotovo potvrdio pomoćnik Aleksandra Đorđevića u stručnom štabu reprezentacije, Jovica Antonić.

– Mislim da nećemo moći da računamo na Jokića. Sa Bogdanovićem i Bjelicom je čista situacija, biće dostupni za ove dve utakmice. Nadamo se da ćemo moći da računamo i na Teodosića i Marjanovića, samo je pitanje kog dana će se priključiti reprezentaciji. Slično je i sa igračima iz evroligaških klubova, koji su počeli pripreme za sezonu i traže da se pomeri dolazak njihovih reprezentativaca. Situacija nije komforna. Prijavili smo toliki broj igrača da nas okolnosti ne bi iznenadile.

– Na spisku su 24 igrača da bismo mogli da izaberemo one koji budu u mogućnosti i spremni da igraju, a već smo prolazili situacije da 10-12 ne mogu ili neće. Tu je i rok FIBA, koja traži imena mesec dana ranije. U toku su razgovori sa igračima, situacija se stalno menja. Čas ovako, čas onako – objasnio je Antonić, a prenosi ‘Kurir’.

‘Orlovi’ se okupljaju 2. septembra u Beogradu kada će početi pripreme za Grčkom 13. septembra na Kritu, odnosno, Estonijom 16. septembra u Beogradu.

Jokić je nedavno na kampu ‘Košarka bez granica’ izjavio da ne želi da govori o reprezentaciji i igranju za Srbiju, te je još tada potvrdio da ga neće biti u nacionalnom dresu, a to izgleda neće promeniti ni njegovo ime na spisku selektora.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter