4
Domaći fudbal

ŠTA KAŽU AUSTRIJSKI MEDIJI: Partizan je uspešniji od Zvezde, zvali su i Aleksandra Dragovića

Objavljeno: 21.08.18 u 12:05

Austrijski mediji veliku pažnju poklanjaju utakmici plej-ofa za Ligu šampiona između Crvene zvezde i Red Bul Salcburga.

Bečki ‘Viener Cajtung’ bavi se Crvenom zvezdom iz ugla 1991. godine kada je naš tim bio šampion Evrope i sveta. Podsećaju da su tada igrale legende poput Dejana Savićevića, Roberta Prosinečkog, Darka Pančeva i Siniše Mihajlovića. Međutim, u svom tekstu navode da crveno-beli nikada nisu uspeli da se domognu novog formata Lige šampiona dok Partizan jeste dva puta.

– Zvezda šest puta nije uspela da prođe kvalifikacije za Ligu šampiona, za razliku od najvećeg rivala Partizana koji je dva puta igrao – piše u ‘Viener Cajtugnu’.

‘Kurier’ se nada da će Red Bul Salcburg odigrati kao prošle godine u Ligi Evrope i da se onda ne bi dovodilo u pitanje ko ide dalje. ‘Kronen Cajtung’ daje intervju sa austrijskim reprezentativcem, poreklom Srbinom i velikim navijačem Crvene zvezde, Aleksandrom Dragovićem.

– Deda mi je preneo ljubav prema Zvezdi, bio je veliki navijač kluba iz Beograda. Odrastao sam sa velikim entuzijazmom prema Zvezdi. Često sam gledao preko tv-a derbije između Crvene zvezde i Partizana – rekao je Dragović i upozorio ‘crvene bikove’:

– Ne vidim jasnog favorita, Salcburg ne bi smeo da pogreši i potceni Crvenu zvezdu. Srbi imaju kompaktan tim, primaju malo golova i poseduju individualni kvalitet.

Prva utakmica plej-ofa za Ligu šampiona na programu je danas od 21 čas.

0
0

4 Komentara

  1. Само ме је страх наше одбране. Нама су Словаи правили озбиљне проблеме, а ово је ипак много, много озбиљнији тим.

    0
    0
    Odgovori
  2. Notingem Forest je dva puta osvojio KEŠ i gde su…

    CZ da nije službe bila bi u 4 ligi i bila ko rendzers kanta za napucavanje a ni Barija ne bi bilo. Najsramotnijeg finala sporta ikad.

    Gleda se kontinuitet rezultata, a o broju stratega i igrača proizvedenih ne vredi trošiti reči. Koga su sve oterali iz fkp za 20 god, a sve aktivni igrači koji bi šou pravili.

    Da je regularna liga murija bi bila 4 liga ovako rade vodja i radna grupa za dobrobit i boljitak ….

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter