1
Ostali sportovi

FOTO: SIM

SPORTSKE IGRE MLADIH: Split čeka najbolje

Objavljeno: 19.08.18 u 10:08

Međunarodno finale Sportskih igara mladih održače se od 20. do 25. avgusta.

Sve je spremno za veliko Međunarodno finale Sportskih igara mladih, koje će biti održano od 20. do 25. avgusta. Srpska ekspedicija je poznata i broj cifru od čak 300 učesnika. U ponedeljak rano ujutru iz Beograda se autobusma kreće put Splita. Uveče su na programu sastanci koordinatora, a u utorak rezervisan za druženje, kupanje i fotografsanje učesnika, a od srede kreću i takmičenja. Predsednik Sportskih igara mladih Srbije Ivana Jovanović, po dolasku svih u Studentski kampus, pozdraviće predstavnike naše zemlje.

– I ove godine nastavili smo da se uspešno borimo za naš osnovni cilj, a to je da se duh Sportskih igara širi i da se borimo za svaki dečiji osmeh. Sport, igre i mladost ili sreća, izazov i motiv, su skraćenice koja simbolizuje mnogo, a ako stavimo sve to u naš okvir, dobijemo Sportske igre mladih. SIM u Srbiji su počele pre pet godina, ova peta jubilarna sezona donela je puno rekorda i novih dobrih stvari. Još jednom moram da kažem da su sva deca koja su ove godine učestvovala u Igrama, po gradovima i mestima Srbije, za nas pobednici. Sada deci u Splitu želim da upoznaju nove prijatelje, imaju jedno mini letovanje i takmiče se. Naravno i da uživaju na spektakularnoj ceremoniji zatvaranja Igara, koja će se po tradiciji održati na Rivi i puni utisaka dođu svojim kućama i pamte ovu najlepšu sportsku priču za decu – istakla je Ivana Jovanović.

Igre, kojima podršku daju Vlada Republike Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i mnogi drugi, su zaista i ove godine opravdale očekivanja. Razni podaci to i potvrđuju. Ove sezone u Srbiji smo imali 97 takmičarskih dana. Ukupan broj učesnika po svim gradovima i mestima Srbije bio je 70.580. A podeljeno je čak 4.360 medalja i diploma.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter