0
ATP

NOVAK ĐOKOVIĆ: Želim da upišem svoje ime zlatnim slovima u istoriji tenisa!

Objavljeno: 19.08.18 u 10:23

Ukoliko večeras savlada Rodžera Federera u finalu turnira u Sinsinatiju, postaće prvi čovek ikada koji je osvojio sve Masterse.

Deli ga samo jedna pobeda od ‘Zlatnog Mastersa’ i to ga, kako sam kaže, dodatno motiviše.

– Motiviše me to, Federer i Nadal su blizu, jedan ili dva turnira ih dele od svih mastersa. Već nekoliko godina dolazim ovde i priča se o tome. Motivisan sam i želim da upišem svoje ime zlatnim slovima u istoriji tenisa. Nadal se da ću odigrati najbolji meč u finalu – poručio je Đoković za ‘SportKlub’.

Đoković je u prethodna četiri dana odigrao četiri meča u tri seta i savladao je nekoliko ozbiljnih igrača iz vrha tenisa.

– Imao sam vrlo nezgodne rivale, Dimitrova, Raonića i Čilića. Zadovoljan sam što sam prebrodio sve velike izazove. Zadovoljan sam kako sam pronalazio način na kraju da pobedim iako sam imao padove koncentracije, oscilacije i izlive nervoze koje su mene dovele u nezgodnu poziciju i nevolju. Ali, uspevao sam da pronađem način da pobedim. Što je sjajno za samopouzdanje.

Sa Federerom se nije sastajao već dve i po godine.

Rodžer i ja nismo igrali već duže vreme, što je neobično. Navikao sam da igram protiv Rodžera poslednjih 10 godina. Sa njim i Nadalom imam najduže rivalstvo. Mečevi sa Federerom i rivalstvo sa njim su u velikoj meri uticali na razvoj moje igre. Biće to najveći izazov u Sinsinatiju – kazao je Novak.

Švajcarac će se boriti za svoju osmu titulu u Sinsinatiju, a ukupno 99. u karijeri.

– On dominira na ovom turniru. Nekoliko puta je mene pobedio u finalu, oseća se ove odlično, uslovi i podloga mu odgovaraju. Ali, videćemo šta će se dogoditi u finalu – podvukao je Đoković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter