0
Evropske lige

FOTO: twitter.com/premierleague

PREMIJER LIGA: Mitrović strelac u porazu Fulama, Kejn skinuo prokletstvo, Vest Hem ponovo razočarao (VIDEO)

Objavljeno: 18.08.18 u 18:02

U tradicionalnom terminu Premijer lige od 16 sati videli smo tri pobede domaćina i jedno veliko iznenađenje posle preokreta.

Nama najinteresantniji bio je duel na ‘Vembliju’ gde su se sastali Totenhem i Fulam. Favorit je opravdao očekivanja i trijumfovao, ali teže nego što se očekivalo protiv povratnika u Premijer ligu.

Nakon prvog poluvremena na, Totenhem je vodio sa 1:0 golom Lukasa Moure, a onda je u drugom delu Slaviša Jokanović naredio ofanzivu i to je rezultovalo posedom lopte od 72 posto za Fulam, a zatim i izjednačujućim golom u režiji Aleksandra Mitrovića.

Srbin je najpre pogodio stativu u 49. minutu, a onda u 52. ostao kratak posle centaršuta sa leve strane, ali je dobio povratnu loptu od Rajana Sesenjona i odlično, sa zemlje, pogodio glavom mrežu Uga Lorisa.

Ipak, kvalitet je zasluženo došao do izražaja u poslednih 15 minuta. Tačnije, od 74. do 77. minuta kada su, najpre, Kevin Tripije iz slobodnog udarca, a onda i Hari Kejn, doneli trijumf ‘pevcima’ i postavili konačnih 3:1.

Bio je to prvi gol ikada Harija Kejna u avgustu, čime je skinuo prokletstvo koje ga je pratilo do sada, čak i tokom meča kada je imao nekoliko stopostotnih šansi i pogođenu prečku.

Vest Hem je potrošio veliki novac preko leta, ali se on nikako za sada ne isplaćuje. Novi poraz desio se danas od Bornmauta, i to nakon preokreta.

U prvom poluvremenu ‘čekićari’ su vodili golom Marka Arnautovića sa ‘bele tačke’, ali je u nastavku potpuno pao tim iz Londona. Usledio je preokret golovima Vilsona u 60. i Kuka u 66. minutu za konačnih 1:2.

Trijumfe na svom terenu ostvarili su Everton protiv Sautemptona sa 2:1 golovima Volkota i Ričarlisona, utešni za goste bio je delo Ingsa, a slavio je i Lester protiv Vulverhemptona sa 2:0 u meču u kom je Džejmi Vardi dobio direktan crveni karton zbog oštrog starta u 66. minutu.

Premijer liga, 2. kolo:

Subota

Kardif – Njukasl 0:0

Everton – Sautempton 2:1 (2:0)
(Volkot 15, Ričarlison 31 – Ings 54)

Lester – Vulverhempton 2:0 (2:0)
(Doerti a.g. 29, Medison 45)

Totenhem – Fulam 3:1 (1:0)
(Moura 43, Tripije 74, Kejn 77 – Mitrović 52)

Vest Hem – Bornmut 1:2 (1:0)
(Arnautović 33 p. – Vilson 60, Kuk 66)

18.30 Čelsi – Arsenal

Nedelja

14.30 Barnli – Votford
14.30 Siti – Hadersfild
17.00 Brajton – Mančester junajted

Ponedeljak

21.00 Kristal Palas – Liverpul

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter