0
ATP

FOTO: STARSPORT

ATP SINSINATI: Đoković u sjajnom ritmu, treća pobeda u dva dana i finale!

Objavljeno: 18.08.18 u 22:57

Srpski teniser savladao je Marina Čilića u polufinalu mastersa u Sinsinatiju sa 2:1 (6:4, 3:6, 6:3).

Nešto više od dva i po sata trajala je borba srpskog i hrvatskog tenisera u Sjedinjenim Američkim Državama.

Jedan brejk viđen je u prvom setu kada je bez većih problema Đoković oduzeo servis Čiliću i poveo 2:1, potom i 3:1 nakon svog dobrog servis gema. Do kraja nijedan teniser nije izgubio servu mada je Čilić imao dve brejk lopte, u šestom i završnom gemu prvog seta.

Đoković je loše počeo drugi set, izgubio je na servis Marina Čilića, a potom je Hrvat napravio brejk. Čilić je poveo i sa 3:0 nakon čega je najbolji srpski teniser ikada osvojio prvi gem u drugom setu. Već sledeći servi gem je Đoković dopustio još jedan brejk. Uspeo je odmah da ga vrati u narednom, ali kako je Čilić imao još jedan brejk prednosti – došlo je do izjednačenja u setovima.

Na kraju, pametna igra srpskog tenisera u odlučujućem delu meča. Ispustila su oba tenisera po jednu servu, prvo Čilić, pa Đoković, ali je Srbin ključni brejk napravio u osmom gemu i poveo 5:3. Potom je Novak Đoković bio siguran i u svom servis gemu, došao do dve meč lopte i pobede.

Već sutra je na programu finale Sinsinatija od 22 časa, a Đoković će igrati sa boljim iz drugog polufinala, Gofan Federer.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter