FOTO: STARSPORT
in , , , ,

PODELA KOLAČA: Evo koliko će Crvena zvezda zaraditi ako Radonjić ode za deset miliona evra

Prodaja Nemanje Radonjića je glavna tema srpskih sportskih medija posle informacije da je Olimpik iz Marseja spremio deset miliona evra.

Đenova je nudila šest miliona evra, Štutgart je davao dva miliona više, a posle Sevilje i Marsej se javio sa ponudom vrednom deset miliona evra. Zbog toga je sada priča o ostanku haubice Crvene zvezde na stadionu ‘Rajko Mitić’ samo naučna fantastika, jer ovakva ponuda se ne odbija.

Ipak, Crvena zvezda neće zaraditi svih deset miliona evra, jer poseduje pravo na svega 60 posto ukupne vrednosti igrača. Evo kome bi pripao koliki deo kolača od prodaje brzonogog krilnog napadača.

Naime, 800 hiljada evra pripada menadžeru koji bi posredovao prilikom transfera, naravno ako do njega dođe i cifra bude deset miliona evra. FS Srbije dobija 200 hiljada evra, a 500 hiljada evra dele Medijana, Radnički Niš, Partizan i Vitorul. Partizanu pripada 170 hiljada evra, o čemu smo i pisali.

Kada se sve već raspodeljeno sabere od transfera ostaje tačno 8,5 miliona evra, od čega Zvezdi kao timu u kom je igrao poslednjih godinu dana pripada 500 hiljada evra. To nije sve, jer dodatno ide 60 posto prava, te je cifra 4,8 miliona evra. Kada se sve sabere Crvena zvezda će zaraditi oko 5,3 miliona evra, što je manje od prodaje Marka Grujiča, ali i Ričmonda Boaćija.

Ostatak novca pripada samom igraču, to jest Nemanji Radonjiću dva miliona evra, dok će Roma inkasirati oko 1,2 miliona evra.

Autor: Redakcija

Diskusija

Odgovorite
  1. Nema ekipe ni fudbala dok samo prodaješ i prodaješ ! Ovakvim načinom razmišljana Liga šampiona će ostati samo san .

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

MARKO JANKOVIĆ IZNEO ŠTA MU JE NA UMU: Iskreno, vreme je da odem, ali neću ništa na silu… (VIDEO)

UEFA U PROBLEMU: Slovaci divljali u Beču, sukobi sa policijom (VIDEO)