0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: YouTube/Printscreen

POSETILI RODNU GRUDU: Zoran Dragić o Srbiji, Zvezdi i Partizanu, ali i dva sata dugom čeaknju srpske legende!

Objavljeno: 15.08.18 u 20:34

Braća Zoran i Goran Dragić posetili su Republiku Srpsku gde ih je predsednik RS Milorad Dodik odlikovao ‘Ordenom Njegoša prvog reda’ i ‘Medaljom zasluga za narod’.

Slovenci, a naši, braća Dragić vole zemlju u kojoj im je rođena majka, Goran joj je doneo zlato sa Eurobasketa, ali poštuju i otadžbinu svog oca. Zbog toga su odlučili da posete Republiku Srpsku i KK Igokeu, a Zoran Dragić je za ‘Mondo’ dao intervju.

Košarkaš Anadolu Efesa je prvo govorio o finalu prošlogodišnjeg Eurobasketa i emocijama pred duel u Istanbulu.

– Bio sam uz Sloveniju, mada jako poštujem Srbiju jer mi je otac Srbin. Najbolje od svega je što su u finalu igrali Srbija i Slovenija. To smo svi očekivali. Nikad nisam imao tako pomešane emocije, želio sam da pobedi Slovenija, a ustvari i nisam. Osim toga, bio sam povređen, pa nisam mogao da pomognem na terenu, što je teže nego kad igrate – rekao je Zoran Dragić za ‘Mondo’.

Slovenac srpskog porekla je sa posebnim poštovanjem govorio o jednom srpskom igraču.

– Pre mog brata, koji je napravio sjajan uspeh u karijeri, uvek sam voleo Dejana Bodirogu. Imao je sjajne finte, bio je šmeker! Sećam se da sam ga kao klinac sa ocem čekao dva sata u Ljubljani, kada su igrali Barselona i Olimpija. Dobio sam od njega tada autogram. Bio je moj uzor, prava košarkaška superzvezda.

Na pitanje za koga porodica Dragića navija u Srbiji, to jest za kog on navija, bio je iskren.

– Nikad nisam bio zagrižen navijač. U mojoj porodici su svi pomešani – otac recimo navija za Partizan, a stric za Crvenu zvezdu, tako da su mi oba tima prirasla srcu. Uvek je sjajna atmosfera u Beogradu, igra se dobra košarka i to je ono što najviše volim. Bodrim crno ili crveno-bele kad god da igraju protiv nekog drugog tima, a kad igraju međusobno, u ‘večitom derbiju’, malo me srce više vuče na Zvezdu – zaključio je Zoran Dragić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter