0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

VUKAN SAVIĆEVIĆ ZA HOTSPORT: Detaljno o Spartaku iz Trnave – ‘Biće Zvezdi teško, odlučiće nijanse…’

Objavljeno: 14.08.18 u 15:54

– Neće domaćin odustati od svog stila i čvrste odbrane, a trebalo bi biti strpljiv i iskoristiti šanse kojih će biti tokom meča – kaže bivši vezista crveno-belih.

U Bratislavi je Vukan Savićević (24) otvorio četvrtu sezonu u dresu Slovana sa kojim ima dva trofeja Kupa Slovačke, a kao pravi šmeker i domaćin juče je ugostio svoje prijatelje Aleksandra Lukovića i Dušana Anđelkovića sa kojima je zatim nastavio do Trnave da bodre svoj bivši klub Crvenu zvezdu.

– Napominjao sam i pre prve epizode u Beogradu da je Spartak specifična ekipa koja polaže mnogo na defanzivu iz koje odlično prelaze ekspresno napred. Koriste svaku nepažnju i to su pokazali, a od svoje taktike neće odustati kao domaćini – kaže za HotSport Savićević.

Promena trenera nije donela promenu sistema.

– Doveli su samo dva ili tri igrača. Uloge su strikno podeljene i biće teško Zvezdi. Odlučivaće nijanse i očekujem prolaz mog bivšeg kluba zbog dobrih igara u Evropi i spremnosti pojedinca da jednim potezom sruše rivala.

Stadion u Trnavi nije tako često pun.

– Ovog puta su u euforiji, došli su daleko i gaje optimizam posle remija. Kada igraju derbi sa mojim Slovanom bude sedam do osam hiljada navijača na tribinama. Dolaze i Delije u velikom broju i svakako da sledi spektakl posle kojeg se nadam da će se u plej-of za Ligu šampiona plasirati gosti.

I Slovan se priprema za revanš sa Rapidom.

– Komšijski duel u Beču u koji ulazimo sa 2:1 i potajnom nadom da možemo dalje. Igrao sam dobro prošlog četvrtka i moja ekipa je spremna za borbu.

Savićević se odomaćio u prestonici Slovačke.

– Naučio sam jezik, gazda je zadovoljan nastupima posle pauze zbog loma četiri rebra i ponudili su mi novi ugovor. Imam vremena da izvagam sledeći korak – poručio je na kraju Vukan Savićević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter