3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO:STARSPORT

NOVICA PRED POČETAK PRIPREMA: Nemam strah, želim da vratimo Partizan tamo gde mu je mesto

Objavljeno: 13.08.18 u 21:41

Veličković je pre nekoliko dana produžio je ugovor sa klubom.

A danas je ponovo kao kapiten poveo ekipu u novu sezonu.

Iskusni centar opet će biti jedan od glavnih igrača ekipe Nenada Čanka.

– Ne znam ni sam koja mi je ovo sezona u Partizanu. Prethodnih godina sam malo kasnije dolazio u ekipu, a sada sam tu od početka priprema. Malo mi je žao sto se leto završilo, uz osmeh je počeo kapiten crno-belih.

Dosta novih igrača pojačalo je ovog leta Partizan.

– Ne mogu još da kažem kakva je ekipa, ima novajlija, a ovo nam je prvi trening. Ne poznajemo se još, ali video sam da ima dosta pozitivne energije. Temeljno se radilo na dovođenju novih igrača i iz toga mogu da proizađu samo dobre stvari, kaže on.

FOTO:STARSPORT

Svestan je uloge koju ima u razvoju svojih mlađih kolega.

– Ne igram za sebe. Jedini cilj mi je da pomognem Partizanu da pobeđuje i da se vrati tamo gde mu je mesto. Ove godine imamo dosta mladih igrača, moraću da radim sa njima, da im pomognem da shvate šta je Partizan. Mnogi još toga nisu svesni. Trebalo bi da znaju da podršku koju će dobiti usmere na pravi način, rekao je on.

Mladost ove ekipe po njegovom mišljenju nije nešto što treba da brine navijače.

– I mi smo nekad bili mladi, imali po 20 godina, pa smo pravili čuda. Samo je važno da momci dobro rade i imaće vetar u leđa sa tribina. Važno je da nauče da budu igrači koji prave razliku na terenu. Za početak bih voleo da uđemo u plej-of ABA lige, tamo je sve moguće. Takođe, da u Evrokupu ne bude kao prošle sezone. Mora da se zna ko je Partizan i kako dovodi igrače. To sad deluje bolje.

Prokomentarisao je kratko i ostale timove koji će biti rivali Partizanu u borbi za trofeje.

– Dosta klubova se ‘otvorilo’ i dovelo dokazane igrače. To ništa ne mora da znači. Ja se nisam nikada plašio, a igrao sam protiv mnogih velikih košarkaša. Nikad strah, respekt uvek, dok se ne izađe na teren, zaklučio je Veličković.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter