4
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

ZORAN MIRKOVIĆ: Nije prijatna prednost Crvene zvezde, ali račun se podvlači u maju!

Objavljeno: 11.08.18 u 16:57

Novi trener Partizana Zoran Bata Mirković govorio je o meču sa Zemunom, ali i prednosti Crvene zvezde, pojačanjima i Sejdubi Sumi.

Crno-beli u nedelju od 17 časova u Gornjoj Varoši gostuju Zemunu. Tri boda su imperativ, mada je ‘parni valjak’ u teškom periodu kada se utakmice igraju na tri dana.

– Jak ritam utakmica je ispred nas i mi moramo da odgovorimo izazovu, čeka nas utakmica protiv Zemuna u prvenstvu, a nije tajna da nismo počeli kako treba. Zato u svaku sledeću utakmicu moramo da uđemo skocentrisano, sa željom da pobedimo. Igramo protiv rivala koji je iz tri utakmice uzeo dva boda, ali je izašao iz teškog rasporeda, imaju svoju računicu, promenili su trenera, igraće na kratu našeg umora, to jest misli koje su nama usmerene ka četvrtku. Pokušaću da svoje igrače fokusiram na ono što nas čeka u Zemunu – počeo je Zoran Bata Mirković.

Strateg crno-belih je najavio rotaciju, ali i ko sigurno sutra neće biti na terenu.

– Biće rotacije, imamo veliki fond igrača, pričaću sa njima, ali i sa svojim saradnicima. Sem Zlatana Šehovića svi su zdravi.

Samopouzdanje je poraslo posle pobede u Danskoj.

– Samopouzdanje je sigurno poraslo i bolje je nego pre utakmice sa Nordsjilandom, ali potreban nam je kontinuitet. Još nismo seli na stolicu kako treba, nema opuštanja, iako smo u boljoj situaciji.

Zorana Mirkovića ne zanima šta su radili njegovi prethodnici, tim sastavlja od najboljih igrača, a od toga zavisi i taktika.

– Ne znam šta su radili moji prethodnici, mi pravimo plan na osnovu nas samih, a ne drugih ekipa, nikoga ne potcenjujemo, već procenjujemo kojih je 11 igrača najspremnije da počne utakmicu.

Nemanja Nikolić nije spreman za celu utakmicu, ipak biće na raspolaganju stručnom štabu.

– Nisam siguran da je spreman za celu utakmicu, ali je tu na raspolaganju.

Šef stručnog štaba ‘parnog valjka’ nije zadovoljan utakmicom u Danskoj.

– Nisam zadovoljan tim drugim poluvremenom, pogotovo sa polsednjih 20 minuta, pritisli su nas, dominirali, izgubili smo svoju igru, bili smo u niskoj zoni, a tada postoji opasnost da primite gol.

O prednosti Crvene zvezde ‘plus pet’ bio je jasan.

– Nije prijatna situacija sigurno, bilo bi bolje da je kontra, ali ovo je realnost. Prvenstvo je dugačko, račun se svodi tek u maju.

Na kraju o prelaznom roku i Sedjubi Sumi.

– Prelazni rok traje do kraja meseca i sve opcije su otvorene i dalje. Što se Sume tiče, on je vrsan fudbaler, nije se dobro snašao, ali moje je da ga probudim, uz naravno njegov trud – zaključio je Mirković.

0
0

4 Komentara

  1. Minus je minus pa ti racunaj koliko hoces mada ce biti jos veci zato sto nemate dobar tim,bombe su vam lose .Vise lice na obicne petarde.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter