0
Atletika

FOTO: STARSPORT

EP U ATETICI: Ivana Španović iz trećeg pokušaja do finala!

Objavljeno: 09.08.18 u 12:00

Jutros su u Berlinu održane borbe za finale u skoku u dalj, a Srbiju je predstavljala naša zlatna atletičarka Ivana Španović.

Nije ustala Ivana baš raspoložena, jer je do borbe za medalje doletela tek iz trećeg pokušaja. Norma za finale je bila 6,67, a Ivana je prvo prestupila, a onda skočila 6,65. Ipak, u trećem pokušaju je preletela 6,84 što je bio ubedljivo najbolji rezultat juta i iza sebe je ostavila 27 takmičarki.

Drugo mesto u preliminarnim borbama zauzela je Britanka Sara Proktor (6,75), a treće Nemica Malaika Mihambo (6,71). U kvalifikacijama je nastupala i naša mlada atletska nada, juniorska prvakinja Evrope, Milica Gardašević, čiji je lični rekord blizu propisane norme (6,64), ali su njeni uvodni skokovi od 6,26 i tačno šest metara, uz prestup u trećoj seriji, bili nedovoljni da prođe među 12 odabranih – zauzela je 21. poziciju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter