0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BEN SE OTVORIO: Srpski fudbal je lošiji od grčkog, došao sam zbog Milojevića, a Delije su me zavolele zbog Partizana…

Objavljeno: 07.08.18 u 16:35

Mehamed El Fardu Ben dao je intervju za francuski ‘So Foot’ u kom je opširno govorio o Crvenoj zvezdi, ali i planovima koji uključuju i Ligu šampiona i duele sa Pari Ser Žermenom.

Glavna tema na usnama navijača Crvene zvezde jeste cilj zvani Liga šampiona, gde srpski prvak nikada nije igrao od njenog formiranja 1992. godine. Isto je u mislima El Fardu Bena.

– Da. Crvena zvezda čeka 26 godina na to, tamo je nije bilo od sezone 1991/1992. Navijači to dugo iščekuju, a čelnici su izdvojili neophodna sredstva za to. Prošle sezone igrali smo Ligu Evrope, ove godine logično ciljamo Ligu šampiona. Voleo bih da igram protiv nekog francuskog kluba, posebno Parti Sen Žermena. Ako eliminišemo Spartak iz Trnave mi ćemo igrati Ligu Evrope, ali više bih voleo Ligu šampiona – rekao je Ben.

Za srpsku Superligu ističe da je slabija nego što je grčko prvenstvo.

– Stigao sam u januaru, još nisam odigrao kompletnu sezonu. Tehnički, postoje dobri igrači, većina teži da igra dobar fudbal, ali na taktičnom nivou je to manje rigorozno nego u drugim prvenstvima. Opšti nivo je nešto niži nego u Grčkoj, na primer. Pre svega, postoje dva kluba koja dominiraju, a to su Crvena zvezda i Partizan. Oni poseduju najviše resursa, imaju najbolje igrače i najbolju infrastrukturu.

Navijače Zvezde je kupio preko Partizana, kada mu je dao dva gola u dresu Olimpijakosa.

– Tako je, a-ha-ha. Pošto postoji veliki rivalitet između dva kluba, uživali su u tim golovima i počeli da me prate. Kada sam u januaru potpisao na dve i po godine bili su veopma srećni. Osećam se veoma dobro u Beogradu. Drugačiji je od Atine, ali je pozitivan i živahan gra. Na prvi pogled Srbiji deluju malo hladno i udaljeno, ali su ustvari vrlo kul i vrlo gostoljubivi. Ovde mi je porodica, deca idu u francusku školu, pokušavam da naučim jezik, ali je lako komunicirati u Beogradu, na engleskom, pa čak i francuskom jeziku“.

Zašto si otišao iz Pireja?

– Igrao sam malo. Klub me je kupio 2015. godine, dva puta sam išao na pozajmice, nisu mnogo računali na mene. Crvena zvezda me je kontaktirala, a prisustvo Vladana Milojevića, sa kojim sam radio u Panioniosu, bilo je odučujuće. Bio sam u dobrim odnosima sa njim. Ubedio me je da potpišem za Crvenu zvezdu i za sada ide dobro.

U Grčkoj je bio u vremenu teške finansijske krize.

– Postoje klubovi koji ne poštuju uvek svoje obaveze, a za igrače kada ne dobiju platu može brzo postati komplikovano. Mnogi Grci su bili pogođeni i morali su da budu veoma pažljivi oko svojih troškova. Ali ono što me je iznenadilo u ovoj semlji jeste solidarnost koja postoji među ljudima. Vrlo su bliski i porodični. Mislim da je u takvim situacijama to izuzetno važno – istakao je Ben.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter