0
Evrokupovi

FOTO:STARSPORT

VLADAN MILOJEVIĆ: Salcburg i Škendija su za respekt, ali prvo Trnava – pokazali su da znaju sa favoritima

Objavljeno: 06.08.18 u 12:50

Posle eliminisanja Suduve, Crvena zvezda sutra nastavlja kvalifikacije za Ligu šampiona.

Rival u trećem kolu biće Spartak Trnava, prvi meč se igra u Beogradu, a drugi 14. avgusta u Slovačkoj.

Kao i u drugom kolu, i ovoga puta se desilo da favorit protiv kojeg treba da igra Crvena zvezda ispadne usled bolje igre na papiru slabije ekipe. Spartak je protiv Legije pokazao o kako se nezgodom timu radi, tako da je Vladan Milojević sasvim sigurno veoma oprezan.

– Protivnik je pokazao da može da izdominira protiv favorita kao što je Legija u prethodnom kolu kvalifikacija. Jedan dobar tim, sastavljen od igrača iz Trnave, lokal patriotski klub, vođen od dobrog trenera. Pričamo o Ligi šampiona, očekujemo dobru utakmici i pozivam navijače u što većem broju da dođu, počeo je priču šef struke Crvene zvezde, a zatim dodao:

– Spartak nije defanzivna, već savremena ekipa, čvrsta sa brzom tranzicijom. Imaju svoj stil igre, neuobicajan ali jak, jer su fizički i motorički veoma snažni. Neće nas zavarati njihovi porazi u prvenstvu. Jasno je da su bacili karte na Evropu. Tu je i pitanje kakvu rotaciju imaju, prvenstvo je dugo i mogu se stvari ispraviti.

Eventualni problem mogao bi da nastane narednog vikenda kada bi trebalo da igraju Crvena zvezda i Spartak iz Subotice u Superligi Srbije, a termin je problematičan jer obe ekipe igraju evropske kvalifikacije.

– To je pitanje za Fudbalski savez Srbije, nije za mene. Ako se bude igralo u nedelju sa Spartakom, igraćemo. Savez odlučuje šta mu je interes.

Od igrača na koje računa za rivala iz Slovačke, jedino Srđan Babić nije u konkurenciji.

– Babić jedini nije spreman, propustio je i meč sa Voždovcem.

Puno utakmica u ovom periodu sezone dovodi do toga da Milojević mora da pravi rotacije kako bi izbegao umor i povrede.

– Raduje me kad se rotira, oni svi dobro rade. Uvek ću ukazati šansu svima. Igrači znaju svoje zadatke. Ne znate kada će koji igrač dati gol, oni imaju svoje zadatke koje ispunjuju. Napadače nisam odmarao, već sam zasluženo dao šansu svima.

Kako u Beogradu sutra, tako i sledeće nedelje u Slovačkoj, bitan faktor će biti navijači Crvene zvezde.

– Navijači su mnogo bitni, ne samo sad, nego na svakoj utakmici. Oni donose naboj, donose vetar u leđa. Mi ćemo ostaviti srce na terenu uz navijače i Božiju pomoć sve je moguće.

Uporedo sa konferencijom Vladana Milojevića održan je i žreb za plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona, gde bi Crvena zvezda, ako eliminiše Spartak, igrala sa boljim iz dvomeča Salcburg – Škendija.

– Nemam komentar na žreb. Protivnici su za respekt, ali sada razmišljam o Spartaku.

Sa stadiona ‘Rajko Mitić’: Darko Noveski

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter