2
Evrokupovi

PREDSTAVLJANJE RIVALA: Salcburg na ‘Red Bulov’ pogon, Junuzović, Haidara i ostale zvezde

Objavljeno: 06.08.18 u 14:40

Ako eliminiše Spartak iz Trnave, Crvena zvezda će u plej-ofu za Ligu šampiona igrati protiv pobednika dvomeča Salcburga i Škendije.

Austrijski i makedonski šampion su izvučeni Crvenoj zvezdi kao potencijalni rival u nastavku takmičenja.

SALCBURG

Nekadašnja Austrija Salcburg sada bogati austrijski klub, jedan od najvećih tog dela Evrope i svakako najmoćniji u svojoj državi. Kompanija Red Bul je 2005. godine kupila ovaj klub od kada on nosi naziv Red Bul Salcburg.

Kapacitet Red Bul arene jeste 31.000 mesta, veoma moderan stadion na kojem je zaista teško poraziti ovu ekipu. Kako u mečevima austrijskog prvenstva, tako i u Ligi Evrope gde je Salcburg protekle sezone dogurao do polufinala.

Posle prvog mesta u grupi u konkurenciji sa ekipama Marseja, Vitorije i Konjaspora, u nokaut fazi je Salcburg redom eliminisao Real Sosijedad, Borusiju Dortmund i Lacio, kada ga je na korak od polufinala u produžecima zaustavio Marsej.

Jedan od najopasnijih u timu šampiona Austrije je trenutno Izraelac Munas Dabur, dok bi u tandemu sa njim mogao da bude i Hi-Čan Hvang, veoma opasan napadač iz Južne Koreje. Mlade zvezde veznog reda Salcburga su Diadje Samaseku i Amadu Haidara čija se početna vrednost procenjuje na oko 30 miliona evra. U veznom redu je i iskusni Zlatko Junuzović koji je stigao iz Verder Bremena.

ŠKENDIJA

Ne treba otpisati ni makedonskog prvaka, ekipu Škendije koja je u drugoj rundi eliminisala Šerif iz Tiraspolja. Škendija je klub iz Tetova ali mečeve evropskih kvalifikacija nije igrala na svojoj Ekolog areni, već na stadionu Filip II u Skoplju.

Crveno-bele je u plej-ofu za Ligu Evrope protekle sezone zaustavio italijanski crveno-beli tim, Milan, i to ubedljivom pobedom od ukupno 7:0.

Udarna igla ovog tima jeste iskusni makedonski napadač Besart Ibraimi, dok je po levom krilu opasan Stenio Žunior, brazilski internacionalac.

0
0

2 Komentara

  1. To nije nas rival vec Spartak Trnava kad ste pre stigli da pisete o njima , dajte malo nesto o sutrasnjem rivali a ne sta bi bilo kad bi bilo za to imate vremena na pretek.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter