0
Košarka

MI SMO ZEMLJA KOŠARKE: Srbija je šampion Evrope! Pecarski i Petrušev ukupno 63 poena! (VIDEO)

Objavljeno: 05.08.18 u 21:38

Kadetska reprezentacija Srbije osvojila je Evropsko prvenstvo u Letoniji.

Reprezentacija do 18 godina je porazila domaću selekciju u finalu rezultatom 99:90.

Izabranici Aleksandra Bućana su bez puno problema savladali Letoniji u Rigi uz veliku podršku koja je domaća selekcija imala.

Od starta je Srbija zaigrala furiozno i postigla čak 32 poena u prvoj deonici, te u tom periodu imala i dvocifreni plus. Nije se Letonija spustila na jednocifreni zaostatak ni tokom poluvremena, pošto je Srbija bila bolja i u drugoj četvrtini.

U istom ritumu je igrala naša selekcija i u nastavku, držala je domaći tim na distanci a posebno se u tim momentima istakao Marko Pecarski koji je imao izvanrednu rolu večeras. U poslednjem periodu je usledila nešto bolja igra Letonaca, došlo je do neizvesnosti u finišu ali velika buka i nešto agresivnija igra domaćina ipak nisu mogli da prelome.

Najbolji učinak na meču su imali Marko Pecarski sa 34 i Filip Petrušev sa 29 poena, dok je 15 ubacio Zoran Paunić.

Za Srbiju su na ovom prvenstvu igrali Dalibor Ilić, Arijan Lakić, Zoran Paunović, Marko Pecarski, Uroš Trifunović, Luka Cerovina, Altin Islamović, Pavle Kuzmanović, Bogdan Nedeljković, Filip Petrušev, Toma Vasiljević i Bogdan Rutešić.

(Izvor: YouTube/FIBA)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter