0
Domaći fudbal

FOTO:Crvena zvezda

BRANKO JOVIČIĆ: Imamo ‘meč loptu’ za Evropu

Objavljeno: 05.08.18 u 16:18

Fudbaleri Crvene zvezde u utorak od 20:30 dočekuju ekipu Spartaka iz Trnave u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

– Ovo je naša „meč lopta”, pobedom u dvomeču sa Spartakom obezbeđujemo Ligu Evrope i samim tim približavamo se ostvarenju našeg cilja, a to je grupna faza Lige šampiona. Svesni smo da u Evropi nemamo prava na kiks i da će susret sa Spartakom biti izuzetno teška utakmica. Svi smo gledali duel Spartaka i Legije, naš protivnik izbacio je prvaka Poljske i to dosta govori o njihovom kvalitetu. Cela ekipa mora da igra kao protiv Suduve na Marakani, to je naš recept za uspeh. Da izađemo na teren maksimalno motivisani i da od prvog minuta pokažemo koliko želimo pobedu. Zato pozivam naše navijače da dođu da nas podrže u što većem broju, znamo kakav uticaj na nas ima podrška sa tribina, pokazalo se to mnogo puta do sad – rekao je Jovičić.

Spartak je u dosadašnjim evropskim mečevima pokazao da ima odličnu odbranu, primaju malo golova, a ni na jednoj utakmici nisu postigli više od dva pogotka.

– Baš iz tog razloga očekujem taktičko nadmudrivanje na terenu, verujem da će se glavna boba voditi na sredini terena. Velike utakmice se i dobijaju tako što pobedite protivnika na sredini terena. Do sada smo igrali protiv ekipa koje gaje ruski stil igre, koje se dosta bore i mnogo trče. Takav način igre nije stran ni Slovacima, i oni zaista mnogo trče, maksimalno su motivisani i borbeni i zato znamo da mi moramo u svim tim segmentima da prednjačimo u odnosu na rivala kako bismo došli do pobede. Znamo šta nas očekuje, naš stručni štab do detalja skenira svakog protivnika i sve ono što nam kažu mnogo nam olakšava sam pristup utakmici jer, zahvaljujući njima, pred nama nikad nijedan tim nije nepoznanica.

Fudbaleri Crvene zvezde trenutno nastupaju na dva fronta i zato su česte rotacije u timu neizbežne.

– Imamo utakmice na svaka tri ili četiri dana i neophodno je da se tim kombinuje iz meča u meč. Svaki put šef odluči da odmori nekoliko fudbalera. Zvezdin igrački kadar sastoji se od odličnih, talentovanih igrača i ko god da igra ne oseća se razlika na terenu. Svi vredno radimo i to se vidi na utakmicama. Moramo biti uvek spremni, ne sme da nam nedotaje svežine, posebno ne sada kada nas očekuje izuzetno bitna evropska utakmica. Zato bih pohvalio rad naših fizioterapeuta i zahvalio im se što odrađuju odličan posao i što smo zahvaljujući njima spremni za sve napore na terenu.

Sredinu terena na prethodnom meču protiv Voždovca čuvali su Jovičić i Jovančić, tandem koji je dve godine zajedno nastupao u Borcu iz Čačka.

– Može se reći da nas dvojica imamo zavidno iskustvo koje smo stekli igranjem u paru. On je zaista odličan fudbaler, to je pokazao i u svom prethodnom klubu Vojvodini. Podjednako dobro se razumem na tereni i sa njim i sa Krstičićem. Znam da svako od nas u svakom momentu daje sve od sebe, igramo timski i to se vidi po našim rezultatima. Stručni štab dosta pojedinačno radi sa svakim igračem i to nam mnogo znači kako bismo individualno napredovali, a samim tim i kao ekipa pružili mnogo više.

Uoči evropskog susreta crveno-beli pobedili su ekipu Voždovca rezultatom 2:1.

– Nikad nije lako igrati protiv Voždovca „na krovu” zbog specifične podloge na njihovom terenu. Mi ne treniramo na veštačkoj travi i sa te strane je velika razlika u odnosu na ono na šta smo navikli. Voždovac je ekipa koja ima isti igrački kadar već duže vreme, napravili su odličan spoj mladih i iskusnih fudbalera. Igraju zaista dobar fudbal, ali mi smo otvorili utakmicu na vreme i već u 25. minutu imali smo prednost od 2:0, i mogli smo da postigneo još neki gol kako bismo mirno priveli utakmicu kraju. Pad koncentracije, napravili smo grešku koju je rival kaznio pogotkom, ali na kraju smo srećni kući odneli nova tri boda i učvrstili se na prvoj poziciji na tabeli, što je i najbitnije.

Odlična atmosfera koja vlada u svlačionici crveno-belih videla se i posle meča sa Voždovcem. Čestitke i radost zbog prvenaca dvojice naših fudbalera nisu izostale.

– Kao što sam isticao i kada je Ebisilio postigao prvi gol u Zvezdi, a takođe i Jovančić i Jevtović, kažem i sada da sam izuzetno srećan zbog Stojiljkovića i Simića. Naravno da njima golovi mnogo znači, a i svima nama ostalima u ekipi, jer vidimo da smo im pomogli da se uklope, da se osećaju kao deo porodice i da mogu da igraju rasterećeno. Sada su se oslobodili nekog „tereta” i siguran sam da će već na narednim mečevima pokazati sav svoj talenat i kvalitet. Radujem se zbog svakog gola koji postignemo kao da je moj, zaista niko u ekipi ne pravi razliku, bitno je samo da pobeđujemo – poručio je Jovičić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter