0
Evropske lige

AGUERO RAZBIO ČELSI: Mančester siti osvojio prvi trofej u sezoni

Objavljeno: 05.08.18 u 18:31

Fudbaleri Mančester sitija osvojili su danas trofej u Komjuniti šildu, pošto su u Londonu na stadionu Vembli pobedili Čelsi sa 2:0.

Siti, aktuelni šampion Engleske, je u tradicionalno prvoj takmičarskoj utakmici u sezoni do trofeja došao golovima Serhija Aguera u 13. i 53. minutu.

‘Gradjani’ su peti put u svojoj istoriji osvojili Komjuniti Šild, pošto su prethodno osvajali 1937, 1968, 1972. i 2012. godine.

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola je stigao do svog trećeg trofeja u engleskom klubu, pošto je prošle sezone osvojio Premijer ligu i Liga kup.

Siti je na stadionu Vembli od starta utakmice bio bolji rival, a do prednosti su stigli u 13. minitu. Fil Foden je povukao napad kroz sredinu, te proigrao Aguera na ivici šesnaesterca, a ovaj je preciznim udarcem sa oko 17 metara doneo prednost svom timu.

U nastavku susreta borba se uglavnom vodila na sredini terena, Čelsi je pokušavao da probijem odbranu Sitija, ali ekipi Maurisija Sarija, koji je debitovao na klupi ‘plavaca’, to nije polazilo za rukom.

Pitanje pobednika rešeno je već početkom drugog poluvremena, kada je ponovo posle kontranapada Aguero savladao Vilija Kabaljera, a ovaj put na asistenciju Bernarda Silve.

Prvak Engleske je do kraja susreta kontrolisao situaciju na terenu, a i u finišu je mogao do ubedljivije pobede, ali je šut Gabrijel Žezus u 84. minutu odbranio Kabaljero odličnom intervencijom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter