2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SIMIĆ I STOJILJKOVIĆ: Prelep osećaj!

Objavljeno: 04.08.18 u 23:51

Veljko Simić i Nikola Stojiljković doneli su Crvenoj zvezdi pobedu nad Voždovcem.

Simić je juče predstavljen, danas debitovao, i to golom u drugom minutu, a potom je propustio i nekoliko prilika da potvrdi sjajnu partiju.

– Utisci su fenomenalni, nisam mogao da zamislim bolji debi. Prvi gol u ovom klubu je nešto o čemu mnogo fudbalera sanja, a meni se taj san ostvario veoma brzo. Čitava akcija koja je prethodila golu je dobro uigrana, odličan centaršut Gobeljića, sačekao sam povratnu loptu, ragovao sam brzo i poslerećilo mi se da je lopta ušla u gol. Porodica je uvek uz mene i zato bih njima posvetio ovaj gol, kao i našim fenomenalnim navijačima koji su uvek uz ekipu i koji su nam dodatna snaga – rekao je Simić.

FOTO: STARSPORT

U dosta izmenjenom sastavu u odnosnu na prethodnu utakmicu izabranici Vladana Milojevića odlično su se snašli na meču „na krovu”.

– Svi znaju da Zvezda ima dva podjednako dobra tima, da su svi igrači izuzetno kvalitetni i da svi možemo da odgovorimo na sve zahteve na više frontova. Pokazali smo to danas na meču sa Voždovcem. Osvojili smo nova tri boda, prvi smo na tabeli, što je u ovom momentu najvažnije. Odigrali smo danas prvih 60 minuta na jako visokom nivou, posle toga smo malo pali, nepotrebno zakomplikovali utakmicu i možda doneli malo napetiju završnicu utakmice našim navijačima, ali najvažnije je da smo na kraju trijumfovali.

Izabranike Vladana Milojevića već za tri dana očekuje duel u rećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Spartaka.

– Do sada smo bili fokusirani samo na meč sa Voždovcem, sada ćemo se okrenuti analizi Spartaka. Očekujem svakako da ćemo se dobro pokazati u tom susretu, mi smo Zvezda i to se od nas očekuje. Idemo na pobedu – poručio je Simić.

Prvenac je postigao i Stojiljković:

FOTO: STARSPORT

– Presrećan sam zbog ovog gola, mnogo mi znači što sam postigao prvenac i verujem da će ih biti još mnogo u Zvezdi. Posvećujem ga svojoj porodici koja je uvek uz mene. Iskoristio sam grešku protivničke odbrane, Ostojić je pokušao da vrati loptu golmanu, video sam da mogu da je stignem, presekao taj pas i kada sam zaobišao golamana sve je bilo lako – rekao je Stojiljković.

Zvezdin špic osvrnuo se na igru svoje ekipe u susretu trećeg kola Superlige Srbije.

– Prvo poluvreme smo odigrali odlično, na fantastičan način smo otvorili meč. Nakon Simićevog gola već u drugom minutu videla se naša rešenost da zabeležimo još jednu pobedu u nizu. Dvadesetak minuta kasnije već smo imali prednost od 2:0 i trebalo je sve da rešimo trećim pogotkom u prvom delu igre. Nismo to uradili, ali najvažnije je da smo trijumfovali i da iz pobede idemo u možda i najvažniju utakmicu u sezoni.

Za crveno-bele u startnoj postavi našla su se dvojica debitanata – Rašid Sumaila i Veljko Simić.

– Danas smo pokazali da smo kao tim izuzetno jaki i stabilni. Svi dobro znamo šta se u svakom trenutku očekuje od nas, znamo odlično šta je čiji zadatak na terenu i zato nam nije problem da igramo dobro ko god da je u startnoj postavi. Odlično radimo na treninzima, svi se dobro poznajemo i to se vidi na terenu. Ko god da igra Zvezda osvaja tri boda, to je najbitnije – poručio je Stojiljković.

0
0

2 Komentara

  1. Zvezda je veći deo meča odigrala dobro, ali je pri kraju utakmice pala u ritmu! Raduju me golovi Simića i Stojiljkovića. Verujem da će Simić ubrzo postati ne samo najbolji srpski plej, nego i standardni reprezentativac! Nije mi se dopalo kako je igrao Samailo, grešio je u pasovima i postavljanju. Kod kornera Voždovca bio je uvek sam kod desne stative, nije striktno pokrivao protivničkog centarfora! Pored ovoliko novih igrača koji čekaju šansu, ne razumem kakva je ovde uloga Milijaša?!

    0
    0
    Odgovori
  2. Milojević je počeo primenjivati odličnu taktiku da uigra sve igrače. To znači da se u svakoj utakmici može računati9 na svakog igrača a da se to u igri ne oseti jer igrači po ulasku odmah znaju i nose igru kao da su igrali od starta utakmice. Bravo. Tako trebaju da rade i ostali treneri na svim nivoima takmičenja. Samo na taj način će se podići kvalitet i nivo našeg fudbala. No, pored toga, treba igrače učiti i da ne troše bespotrebnim akcijama snagu kako bi održali isti tempo do kraja utakmice. To se postiže racionalnim akcijama…..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter