0
Domaći fudbal

PREDSEDNIK SPARTAKA: Ćalasan se borio za život, a oni ga gađali flašama!

Objavljeno: 03.08.18 u 22:23

Prvi čovek Spartaka Dragan Simović govorio je o velikom podvigu ‘golubova’ i izbacivanju Sparte iz Praga iz daljeg takmičenja u Evropi.

Sreća prati hrabre, a hrabri su bili fudbaleri Spartaka. Tim iz Subotice je na praškoj Letni uspeo da odbrani 2:0 iz Novog Sada, a dodatne probleme donela je povreda jednog od najboljih igrača. Nemanja Ćalasan je doživeo potres mozga. Evo šta je o tom događaju za ‘Blic’ rekao Dragan Simović.

– Naš fudbaler Nemanja Ćalasan se bukvalno borio za život posle povrede glave. Završio je u bolnici. Kada su ga iznosili, njihovi navijači su ga gađali flašama. Sudija nije ni na koji način reagovao. U drugom poluvremenu njihovi huligani su ušli na teren, goli do pojasa. Da se to kod nas desilo, utakmica bi bila prekinuta i tribine ispražnjene, a kazne drastične. To su neki dvostruki aršini, poput onog suđenja Feliksa Briha na Svetskom prvenstvu – rekao je Simović.

On je govorio i o tome zbog čega se Novi Sad menja Beogradom i stadionom ‘Rajko Mitić’.

– Utakmica sa Brondbijem će se igrati na ‘Marakani’, jer stadion „Karađorđe“ ne ispunjava uslove. Fokusiraćemo se na taj meč i spremiti na sve moguće načine. Odmaraćemo igrače u domaćoj ligi do tog duela – rekao je Simović.

Na pitanje o tome do kada se nadao da će Spartak igrati u Evropi, prvi čovek ‘golubova’ je bio iskren.

– Mislio sam da ćemo proći prvo kolo, a da ćemo se onda časno oprostiti. Ipak, David je pobedio Golijata.

Ceo intervju sa Draganom Simovićem možete da pročitate na ‘Blicu’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter