0
Atletika

EP U ATLETICI: Daljaši u Berlinu žele ulazak u finale i nove lične rekorde

Objavljeno: 03.08.18 u 17:10

Pored Asmira Kolašinca, koji na borilište izlazi prvog dana Prvenstva Evrope u Berlinu, to isto učiniće i Strahinja Jovančević samo u skoku udalj.

Ovo je prvi put da će naša reprezentacija na ovako velikom takmičenju imati čak tri predstavnika u istoj disciplini. Ivanu Španović i Milicu Gardašević u ženskoj konkurenciji, dok će Strahinja skakati dalj u muškoj.

Kvalifikacije u ovoj disciplini na programu su 06.avgusta od 16.35h. Strahinja se za ovo takmičenje sprema u Beogradu, gde već uveliko radi na pripremi za veliko finale kome se nada.

– Prvenstveni cilj je ući u finale, a ako to uspem, onda mi je cilj da skočim u finalu lični rekord. U tehničkim disciplinama uvek su sve karte otvorene, a ja ću nastojati da dam sve od sebe. Konkurencija će biti jaka i iskusna. Sa nekima sam se već do sada susretao na ranijim takmičenjima, tako da su mi to uglavnom poznati protivnici pa će mi to sa neke strane i olakšati borbu na samom takmičenju – rekao je Strahinja.

Dok će kvalifikacije u ženskoj konkurenciji skoka udalj uslediti trećeg dana takmičenja, 09.avgusta u prepodnevnim satima (10.30h). Milici Gardašević ovo će biti prvo veliko takmičenje u seniorskoj konkurenciji, ali ipak ona ostaje ambiciozna i nada se velikom finalu.

– Znam da će konkurencija biti veoma jaka, ali moja želja je ulazak u finale i lični rekord – bila je kratka Milica, za koju mnogi smatraju da je naslednica naše najbolje atletičarke Ivane Španović.

Zvaničan sajt takmičenja možete pogledati ovde: https://www.berlin2018.info/en/ . Satnicu takmičenja možete naći na sledećem linku: https://www.berlin2018.info/en/timetable/ .

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter