Najmasovnije Evropsko atletsko prvenstvo u Berlinu, samo što nije počelo.

Održaće se od od 7. do 12.avgusta na Olimpijskom stadionu koji može da primi 80.000 gledalaca.


Boje naše zemlje braniće 12 atletičara: Ivana Španović, Milica Gardašević i Strahinja Jovančević (skok udalj), Tamara Salaški i Maja Ćirić (400m), Marija Vučenović i Vedran Samac (bacanje koplje),  (1500m), Dragana Tomašević (bacanje diska), Dušica Topić (50km hodanje), Asmir Kolašinac (bacanje kugle) i Emir Bekrić (400m prepone).

Takmičenje će trajati šest dana, plus nulti dan, 6.avgust kada je planirano nekoliko kvalifikacija, među kojima se nalazi skok udalj i bacanje kugle.

Asmir Kolašinac će na borilište izaći u u 17.35h ili 18.55h, u jednoj od dve kvalifikacione grupe (trenutno nije poznato tačno vreme) kada će se boriti za ulazak u finale, gde ima mesta za 12 bacača.

– Završne pripreme kao i svake godine odrđujem u Sjenici. Još pre 10 godina sam ovde obezbedio odlične uslove za trening i uvek se dobro spremim što je slučaj i sada. Odradio sam sve kako sam i planirao, jedini problem imam sa ručnim zglobom ali se iskreno nadam da me to neće puno poremetiti na dan takmičenja. Očekivanja su mi uvek visoka ali i realna tako da ovog puta ću biti zadovoljan i sa finalom odnosno prvih osam. To bi bio veliki uspeh nakon svih problema i povreda koje sam imao i još uvek imam. Potajno se nadam da ću uz malo sreće imati priliku i da se borim za jednu od medalja. Konkurencija mi je zaista prejaka jer u Evropi u ovom trenutku ima vise od šest bacaca koji su bacili preko 21m, rekao je Kolašinac.