0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

NIŠLIJE ISPUNILE OBEĆANJE: Uplaćen je novac za lečenje novinara

Objavljeno: 01.08.18 u 17:30

Lep gest kluba sa juga Srbije, pred revanš sa Makabijem iz Tel Aviva.

Fudbalski klub Radnički Niš, kao što je i najavio, uplatio je danas deo prihoda od prodaje karata sa utakmicu sa Gzirom Junajted, koja se odigrala 12. jula na stadionu Čair, za lečenje niškog sportskog novinara novinara Aleksandra Nikolića.

Aleksandar je rođen 5.9.1991. godine. Živi u Nišu i apsolvent je novinarstva na Filozofskom fakultetu. Bavi se sportskim novinarstvom, a najviše prati fudbal i košarku. U proteklih nekoliko godina radio je i pisao za nekoliko sportskih portala, a stalni je izveštač sa utakmica Radničkog. 

Sredinom aprila 2018. godine počeo je da primećuje prve simptome bolesti – blagu temperaturu, umor i bledilo. Kako su u pitanju bili jako nespecifični simptomi, u početku im nije pridavao previše značaja. Nakon par nedelja odlučio je da uradi analizu krvi, posle čega ga je lekar opšte prakse uputio na Kliniku za hematologiju. Nakon dodatnih testova i analiza, postavljena je dijagnoza – akutna mijeloidna leukemija koja brzo i agresivno napada organizam.

Bilo je potrebno odmah reagovati i krenuti u borbu, tako da je ubrzo otpočeo ciklus hemioterapije. Procene doktora su da će morati da prođe kroz bar tri ciklusa. Najveću šansu za oporavak od ove opake bolesti pruža transplatacija matičnih ćelija.

Procenat uspešnosti ove intervencije u inostranstvu je veliki, ali je Aleksandru za to potrebna finansijska pomoć. Sa tim ciljem porodica i prijatelji pokrenuli su akciju prikupljanja sredstava za lečenje i tako pruže Aleksandru šansu za izlečenje i povratak normalnom načinu života.

Pomozimo Aleksandru! Upišimo 499 i pošaljimo SMS na 3030. NJemu možemo pomoći uplatom na dinarski (160-503253-25) ili devizni račun (00-540-0002670.3), kao i putem linka e-doniraj.

FK Radnički želi Aleksandru brzo ozdravljenje, da se što pre vrati svom poslu i zauzme svoje mesto u novinarskoj loži stadiona Čair.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter