0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ZVEZDIN POZIV: Pomozimo deci leptirima (VIDEO)

Objavljeno: 30.07.18 u 18:10

FK Crvena zvezda u ponedeljak, 30. jula, ugostio je mališane obolele od bulozne epidermolize.

Deca obolela od ove teške i za sada neizlečive bolesti posetili su klub, odnosno klupski muzej, a dočekali su ih naši fudbaleri Filip Stojković i Marko Gobeljić, kao i predsednik kluba Svetozar Mijailović. Deca su od Crvene zvezde dobila i poklone.

Brigu o deci vodi udruženje Debra Srbija. Ciljevi udruženja su međusobno povezivanje i edukacija obolelih i njihovih porodica, omogućavanje kvalitetnijeg života obolelih kao svakodnevne nege, kao i mnogi drugi vidovi pomoći.

Bulozna epidermiloza (EB) je veoma retko i teško kožno genetsko oboljenje, sa mnogobrojnim posledicama po druge organe. KOža dece obolele od EB-a je krhka i ranjiva, kao i lrila leptira. Imati EB znači i nositi posebnu odeću i obuću koja ne žulja, kao i mekane zavoje i obloge koji štite kožu, jer i dodir odeće može da boli.

Zadatak Debre Srbije je da poboljša kvalitet života obolelima od EB-a. Pomoć ne zavisi samo od članova udruženja i lekara koji rade na pronalaženju rešenja za delimična ili potpuna izlečenja.

Za sve ljude koji žele da pomognu, mogu kontaktirati udruženje Debra.

Telefoni: +381 63 347b864; +381 64 308 6620; +381 65 246 3925;

Imejl: office@debra.org.rs; debra.srbija@gmail.com

www.debra.org.rs

Žiro račun: 355-1128635-08
Vojvođanska banka A.D. Novi Sad

(Izvor: youtube / Crvena zvezda)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter