0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

VODENI LUK I DECA U NARUČJU: Emotivan doček za evropske šampione na aerodromu ‘Nikola Tesla’ (FOTOGALERIJA)

Objavljeno: 29.07.18 u 14:20

Vodeni luk pri sletanju na beogradski aerodrom mnogo puta sačekao je srpske vaterpoliste, a zaslužili su ga i ovog puta.

Međutim, više od toga obradovala su ih deca koja su im poletela u zagrljaj nakon povratka iz Barselone. Osim članova porodice i prijatelja, četvorostruke šampione Evrope dočekali su i navijači, kao i veliki broj predstavnika medija.

Čule su se ovacije i povici ‘Srbija, Srbija’, čime su i igrači osetili euforiju posle osvojene titule šampiona Evrope u sinoćnom finalu EP protiv Španije i pobede nakon boljeg izvođenja peteraca 12:10.

Zatim su se predsednik Saveza Viktor Jelenić, selektor Dejan Savić, kapiten Filip Filipović i igrači Andrija Prlainović i Milan Aleksić obratili javnosti na konferenciji za medije.

– Pre svega, upućujem sve čestitke igračima, stručnom štabu i organizaciji posle čitavog turnira koji se završio kako smo i zamislili. Imali smo problema od početka. Rekli smo da imamo izuzetno umorne igrače sa napornim sezonama i sa svim što prati moderni vaterpolo danas. Izašli su iznad sebe i pokazali izuzetan karakter, motiv i najbitnije – jedinstvo u najtežim momentima. U suštini, pokazali su sve ono što su pokazivali i u proteklih 10 godina, ako ne i više – izjavio je Dejan Savić.

– Šta reći? Presrećni smo, ispunjeni smo, ostvarili smo sportske ciljeve za ovu godinu. Ova ekipa ima prostora da još napreduje. Uz vrhunske uslove, koje sam siguran da ćemo imati, treba da ispišemo još koju stranicu srpskog i svetskog vaterpola – rekao je Filip Filipović.

– Uz ovakve saigrače i ovako težak stručni štab, mislim da možemo još mnogo toga – zaključio je Filipović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter