0
Auto Moto

GORELO NA ‘HUNGARORINGU’: Revija grešaka i sudara, a Hamilton je najbolje prošao – petom pobedom u sezoni!

Objavljeno: 29.07.18 u 17:10

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobednik je trke za Veliku nagradu Mađarske na čuvenoj stazi ‘Hungaroring’.

Britanski vozač je danas od početka do kraja vozio odlično i u prilično laganom ritmu se domogao pete pobede u sezoni, a ukupno 67. u karijeri.

Za to vreme, iza njega su se sudarali rivali i nizale greške, kako vozača, tako i mehaničara. Najveća je viđena u Ferarijevom boksu kada je Sebastijan Fetel ostao duže na menjanju guma nego što je planirano i time izgubio mogućnost da sustigne Hamiltona.

Zbog toga Ferari neće moći da smatra vikend uspešnim, iako je čak i treće mesto pripalo njima, jer ga je zauzeo Kimi Raikonen.

Najveću pometnju na stazi pravio je Valteri Botas koji je pred kraj trke prvo ušao u kontakt sa Sebastijanom Fetelom, a onda u još žešći sudar sa Danijelom Rikardom,

Četvrti je bio baš Rikardo iz Red Bula, nakon što je u poslednjem krugu obišao Valterija Botasa iz Mercedesa, a šesto mesto zauzeo je Pjer Gasli iz ekipe Toro Roso. Bodove su još osvojili Kevin Magnusen iz Hasa, Fernando Alonso iz Meklarena, vozač Renoa Karlos Sainc i Roman Grožan iz ekipe Has.

Sada sledi četiri nedelje letnje pauze, a zatim će se voziti trka za Veliku nagradu Belgije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter