0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VESELINOVIĆ NAKON ZEMUNA: Apsolutno nisam zadovoljan rezultatom

Objavljeno: 28.07.18 u 23:15

Posle remija njegovog tima protiv Zemuna, šef stručnog štaba Vojvodine Aleksandar Veselinović izjavio je da apsolutno nije zadovoljan rezultatom te utakmice.

Zemun i Vojvodina danas su igrali nerešeno 1:1, u drugom kolu Super lige Srbije.

– Pre svega, želeo bih da izrazim veliku zahvalnost igračima oba tima na odnosu prema igri i onome što su prikazali. U sparnim uslovima, pri velikoj vrućini, pokazalu su veliku želju i mislim da je viđena jedna sadržajna utakmica. Mojim momcima upućujem sve pohvale za način na koji su izvršavali svoje obaveze, uzimajući u obzir ono što smo pripremali za ovaj meč. Međutim, na osnovu sadržaja utakmice, apsolutno nisam zadovoljan rezultatom. Bez ikakve pretencioznosti, smatram da je Vojvodina bila bolji akter na ovom meču i da je, na osnovu stvorenih šansi, rezultat morao da bude drugačiji. Naravno, kad to kažem, ni na koji način ne želim da uvredim kolegu i ekipu Zemuna, koja je na kraju zaista zaslužila ono što se desilo u 97. minutu, iako taj gol nisam najbolje ni video. Međutim, to je fudbal i moramo da idemo dalje. Znate da smo novoformirana ekipa i da nismo svih 90 minuta igrali na istom nivou, već je bilo uspona i padova, ali sam zadovoljan načinom na koji smo ulazili u šanse, koje su bile plod smišljene i organizovane igre. Mom kolegi, koji je jedan od najiskusnijih u ligi i koga izuzetno cenim zato što je primer kako treba da se odnosi prema svojim kolegama i svojoj profesiji, želim puno sreće, baš kao i fudbalskom klubu Zemun, jer smatram da je klub sa takvom tradicijom potreban srpskom fudbalu. Bez obzira na to što svake godine imaju problema u selekciji, u prvenstvu se dokazuju svojim igrama i rezultatima. Nama ostaje da se dobro odmorimo i onda idemo dalje. S obzirom na silne šanse, danas jesmo posrnuli, ali nije sramota posrnuti, već ne ustati i ne nastaviti dalje, kaže Veselinović.

Posmatrajući današnju utakmicu, stekao se utisak da ekipa Vojvodine još uvek nije dovoljno uigrana.

– Nama su igrači dolazili sedam dana pred početak prvenstva i još uvek se nalazimo u procesu selektiranja. Međutim, smatram da smo danas u većini utakmice delovali kompaktno i dobro, odnosno kao ekipa koja je u svakom momentu znala šta hoće. Na utakmici protiv Čukaričkog, videlo se na kakav način ekipa Zemuna izvodi kontru i tranziciju, a veoma je teško da 90 minuta držite koncentraciju da to sprečite. Zemun ima kvalitetne igrače, koje iz pedagoških razloga neću imenovati, ali neki od njih mogu da igraju u svim klubovima u Super ligi, čak i onim najvećim. Ja im želim puno sreće, a oni će se sami prepoznati. Osim toga, u igri se uvek teži ka savršenstvu, ali se ono nikad ne dostigne. Mi sa ovog meča moramo najpre da analiziramo sebe, potom i protivnika i pripremimo se za sledećeg rivala, i onda da težimo nečem boljem. Igra je živ proces u kojem se greške dešavaju. Što se tiče realizacije, ona može biti plod prevelike želje, umora, pada koncentracije, nespretnosti, odnosno ima dosta faktora koji utiču na nju. Igračima nemam šta da zamerim, jer nije ništa strašno i ne vidim šta se krupno desilo. Ovo je tip utakmice u kojoj sve vreme napadate, ali na kraju budete kažnjeni, što se protiv Zemuna moglo desiti i Čukaričkom, naglašava Veselinović.

U prva dva kola novog prvenstva, Vojvodina je oba puta ostvarila rezultat 1:1.

– Želeli smo više iz prva dva kola i po onome što smo prikazali, smatram da je realno da smo osvojili četiri boda. Mi imamo dva, ali prvenstvo je tek počelo. Bez obzira na to ko igra, ko je trener i ko je u rukovodstvu, ambicije Vojvodine su jasne i mesto joj je gore, ali ona mora da se izbori i sama to zasluži, a ne da joj neko to da. Vojvodina je prošle sezone bila osma, što nije slučajno, jer je promenila šestoricu trenera. Postojao je problem i krenulo se u selekciju novih igrača. Od igrača iz današnje startne postave, samo su Rockov, Antić, Arsić i Eze i prošle sezone nosili dres Vojvodine. Većina novih igrača je dolazila u periodu od prvog do 10. jula i to iz različitog trenažnog procesa, različitih sredina, različitih zahteva trenera, različitog vaspitanja… To je proces koji mora da traje, a po mom mišljenju, jedini ispravan pristup jeste taj da se ide od utakmice do utakmice i da se svakom meču priđe maksimalno, poštujući svakog protivnika, ali gledajući sebe, pa da onda vidimo gde će nas to odvesti, ističe Veselinović.

I na današnjoj utakmici, u startnoj postavi Vojvodine na poziciji desnog krila našao se Nemanja Milojević (20).

– Kompleksnost uloge koju Milojević ima podrazumeva i igru na boku, ali njegov kvalitet mu omogućava da koristi i neke druge prostore, ako mu sama protivnička ekipa to dozvoli. On nije klasičan krilni igrač, već neko ko može da igra na više pozicija u timu. Prilikom sastavljanja tima, gledam da sastavim mozaik od igrača koje imam kako bih napravio najbolji mogući kolektiv. Danas smo počeli meč sa petoricom levonogih fudbalera, po čemu smo verovatno jedini tim u ligi. Kada donosim odluku o tome gde ko treba da igra, za svaku poziciju uzimam razloge ‘za’ i ‘protiv’ i onda odlučujem. Milojević je izvanredan mlad momak, vredan, vrlo inteligentan i savršeno razume igru, pa iako je u prethodne dve sezone imao tu nesreću da ne igra u kontinuitetu, siguran sam da može da igra na svim pozicijama u ekipi, što će verovatno i raditi kod raznih trenera u svojoj karijeri. On tako oseća prostor i igru da gde god da ga stavite, snaći će se, rekao je Veselinović.

U narednom kolu, Voša će na svom stadionu dočekati ekipu Rada.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter