0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

NEDELJKO JOVANOVIĆ: Novi Pazar je prvi koji je pokazao ovakvu ozbiljnost

Objavljeno: 27.07.18 u 21:27

Trener rukometaša Novog Pazara Nedeljko Jovanović rekao je na današnoj promociji da je prvi put dobio ozbiljnu ponudu u Srbiji, kao i da veruje da će poštovanje, odgovornost i postojeća trema doneti pozitivnu energiju i dobar rezultat.

– Klub je pokazao veliku ozbiljnost. Znajući atmosferu i narod ovde, verujem da će moja želja za pobedama i uspehom doći do izražaja. Iako sam toliko prošao u rukometu, za mene od ovog trenutka počinje novi život i verujem da će kulminirati zadovoljstvom na kraju sezone, rekao je Jovanović.

Jedan od najboljih srednjih bekova svih vremena priznao je da snosi najveću krivicu što ranije nije počeo da se bavi trenerskim poslom, pošto je očekivao da će neko pokušati da iskoristi njegov renome i iskustvo.

– To je bila moja velika greška. Nije postojao interes, ali nisam bio ni preterano angažovan. Vaspitanje mi ne dozvoljava da se guram i laktam, niti sam ikada želeo da se na taj način borim. Zato sam veoma zahvalan ljudima iz Pazara, naveo je Jovanović.

– Iako u klubu nema pritiska rezultata u prvoj sezoni u elitnom rangu, da nema ambicije ne bi bilo ni želje da ovo bude uspešna rukometna sredina. Start za klub u Superligi, start za mene u Superligi. Nadam se da će sve biti na nivou, dodao je on.

Član uprave Pazaraca Husein Memić rekao je da želi da ekipa ima dobrog trenera, da klub organizaciono napreduje i da ne bude epizodista u najjačoj konkurenciji.

– Jovanović je 17 godina bio na glavnoj sceni, zna kako se postaje ozbiljan klub. Radujemo se što ulazi u ozbiljnu priču, a trebalo bi da se raduju svi u srpskom rukometu, koji je u ozbiljnoj krizi. Ljudi poput Jovanovića daju mu vetar u leđa, ocenio je Memić.

On je izrazio očekivanje da će ovaj region za nekoliko nekoliko godina imati trojicu ili četvoricu rukometnih reprezentativaca.

– Na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina u Sloveniji imamo dvojicu juniora u nacionalnom timu, Boris Radivojević i Aleksa Milošević to su postali kao igrači Novog Pazara. Želimo da okupljamo mlade igrače i negujemo sportski duh, da budemo kao nekada Metalopalstika, kazao je Memić.

Pazarci su ovog leta angažovali golmana Janka Gemaljevića, srednjeg beka Bojana Grujičića, levog beka Spasoja Pekića i pivota Stefana Šaponjića.

– Ne treba da očekujemo velike rezultate odmah, ne jurimo titulu. Ne želimo da prve godine damo silne pare, pa da godinama kuburimo. Nećemo ponavljati greške nekih ovdašnjih klubova, poput fudbalskog. Ovo je priča sa zdravim temeljima. Nadam se da će Jovanović, veliki čovek bez kompleksa, dugo ostati u Pazaru, rekao je Memić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter