0
Domaći fudbal

FK Crvena zvezda

PRIPREME ZA ELITNO TAKMIČENJE: Omladinci Zvezde na turniru u Bazelu

Objavljeno: 26.07.18 u 14:10

Posle povratka sa priprema u Sloveniji, omladinci Crvene zvezde danas kreću na put u Bazel, gde će od 27. do 29. jula učestvovati na jubilarnom petom međunarodnom turniru za dečake do 19 godina.

Osim srpskih momaka, učesnici će biti njihovi vršnjaci iz Fulama, Notingem Foresta, Hamburgera, Bajer Leverkuzena, Jang Bojsa, Bazela i Japanske univerzitetske selekcije.

Terme Čatež su ostavile odlične utiske na članove stručnog štaba i igrače omladinske selekcije.

– Želim da pohvalim klub jer nam je obezbedio fenomenalne uslove. Prvi put je Omladinska škola dobila priliku da ide na pripreme u Terme Čatež, gde smo imali izvanredne uslove. Od terena, što je najbitnije, do hotela, restorana i svega ostalog. Igrači su prezadovoljni, kao i mi. Momci su prihvatili moj način rada i odradili pripreme jako dobro. Polako usvajaju ideje koje smo im predočili mi iz stručnog štaba – kaže šef stručnog štaba omladinaca Bratislav Živković.

Omladinci su u Sloveniji odigrali tri utakmice i ostvarili tri pobede, uz gol-razliku 9:2. Crveno-beli su pobedili Krku 3:0, Olimpiju 2:1 i Domžale 4:1, pa u dobrom ritmu odlaze na takmičenje na severu Švajcarske.

Stručni štab je odlučio da u Bazel povede 19 igrača i dvojicu golmana. Na spisku su se našli: Gordić Miloš, Radosavljević Mateja, Eraković Strahinja, Savić Nikola, Milikić Mirko, Jovičić Đorđe, Milisavljević David, Jankulov Georgije, Stajić Nikola, Kukolj Đorđe, Stojanović Mateja, Adžibaba Nenad, Adjinović Edin, Puletić Aleksa, Velikić Luka, Đorđević Mihajlo, Stojančić Ilija, Jočić Bogdan, Dedijer Marko, Burmaz Borisav i Kupusović Njegoš.

Odlukom žreba, crveno-beli su se našli u grupi “A“ sa Bazelom, Fulamom i Hamburgerom, dok grupu “B“ čine Notingem, Jang Bojs, Leverkuzen i Japanska univerzitetska selekcija.

Pobednik grupe će igrati polufinale protiv drugoplasirane ekipe iz suprotne grupe, utakmicu za peto mesto će igrati trećeplasirani timovi, a sedmo mesto na ovom turniru zauzeće pobednik duela dve ekipe koje grupnu fazu budu završile na poslednjem, četvrtom mestu.

– Svi protivnici koji igraju taj turnir imaju određeni kvalitet. Pre svega, idemo da se nadigravamo kako bismo uočili gde smo u odnosu na te evropske ekipe. Imamo kvalitet i jedini eventualni problem vidim u tome što ćemo se takmičiti protiv godinu ili dve starijih igrača, ali to se pre svega odnosi na problem u fizičkom smislu. Međutim, to nas ne brine, idemo da igramo i pokušaćemo da napravimo što bolji rezultat – dodaje Živković.

Crvena zvezda je redovan učensik ovog turnira od 2015. godine i njegovog drugog izdanja, a najveći uspeh ostvaren je 2016. godine, kada su Beograđani pobedom u finalu protiv Fluminensea iz Brazila rezultatom 3:0 osvojili ovo takmičenje.

Raspored utakmica i protivnici omladinaca Crvene zvezde na turniru u Bazelu:

27. jul od 17.00 – Bazel
28. jul od 11.30 – Fulam
28. jul od 16.00 – HSV

Polufinalni dueli, finale i utakmice koje određuju plasman od petog do osmog mesta biće odigrane u nedelju, 29. jula.

Osim ovogodšnjih učesnika, na ovom turniru su do sada učestvovali: Real Madrid, Borusija Dortmund, Juventus, Olimpijakos, Sporting iz Lisabona, Fluminense, RB Salzburg, Servet i selekcija domaćeg kluba Aeša.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter