1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KVALFIKACIJE ZA LE: Makabi u Niš dolazi sa velika dva gola prednosti

Objavljeno: 26.07.18 u 20:48

U prvom meču 2. kola kvlafikacija za Ligu Evrope Makabi je u Tel Avivu savladao Radnički iz Niša 2:0 (0:0).

Došao je Radnički u Tel Aviv sa željom da ne primi gol, ali će četa Nenada Lalatovića na Čairu morati da juri dva gola prednosti Izraelaca, za koje je branio srpski čuvar mreže Predrag Rajković.

‘Ponos Izraela’ je dominirao od prvog minuta utakmice, ali četa Vladimira Ivića nije imala pregršt šansi za gol. Najbolju u prvom poluvremenu već u 7. minutu kada je Atar ušao u kazneni prostor šutirao sa nekih osam metara po sredini, ali je Živkovića odbranio. Samo minut kasnije Kjartanson je pogodio prečku. Islanđanin je u 16. minutu zatresao mrežu Radničkog, ali je pomoćni sudija podigao ofsajd zastavicu. Nišlije su se u prvom delu igre više oslanjale na šut iz daljine, a dva dobra pokušaja imali su Stanisavljević i Bondarenko.

Inicijativu Makabi je u gol krunisao u 50. minutu. Atzili je sjajno loptu dodao u prazan prostor, Kjartanson se stuštio ka golu i matirao sjajnog Živkovića za 1:0. Radnički je sedam minuta kasnije pokušao da uzvrati, ali je šut Bondarenka bio neprecizan. Tim iz Tel Aviva, za koji je branio naš Rajković, do drugog gola je mogao u 64. minutu kada je Perec tukao glavom sa pet metara, ali pravo u čuvara mreže Nišlija.

Makabi je do drugog gola stigao u 70. minutu. Todorovski je u kaznenom prostoru oborio Dor Mišu, a Kjartanson je bio siguran sa ‘bele tačke’ – 2:0. Posle toga Kjartanson je imao još jednu šansu, a nešto kasnije je Radničkom olakšan posao. Atzili je dobio drugi žuti karton, to jest crveni i ‘Real sa Nišave’ je igrao sa igračem više deset minuta. Nažalost, Nišlije to nisu iskoristile i na kraju 2:0 za Makabi pred revanš za sedam dana u gradu kraj Nišave.

MAKABI TEL AVIV – RADNIČKI NIŠ 2:0 (0:0)
/Kjartanson 50, 70 penal/

Stadion: Netanja.

MAKABI: Rajković, Dasa, Tibi, Žair, Saborit, Rikan, Atzili, Miša, Perec, Atar, Kjartanson.
RADNIČKI: Živković, Todorovski, Pankov, Bondarenko, Stanković, Mijailović, Mićić, Noma, Grbić, Stanisavljević, Mrkić.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter