0
Evrokupovi

FOTO: NENAD STOJANOVIĆ

HUMANOST RUŠI STEREOTIPE: Meraklije obišli dečiju bolnicu i dom za stare na Malti (FOTO)

Objavljeno: 24.07.18 u 12:52

Iako je opšte mišljenje da su okoreli navijači pojedinih sportskih klubova otpadnici sa margina društva, sa jedinim ciljem, pravljenja nereda na stadionima, fudbalski klub Radnički može da se ponosi Meraklijama koji su po ko zna koji put srušili stereotipe.

Navijači Reala sa Nišave u prošlosti prikupljali su pomoć za ugrožene stanovnike, čistili i gradili parkove za niške mališane, a dobru sliku o Srbiji, Nišu, ali i najvažnije Radničkom podelili su i na Malti.

Meraklije su realizovale dve društvene akcije na Malti, posetu domu za stare Kasa Arkati, gde su legendi malteškog fudbala Viktoru Sćeriju, bivšem selektoru, reprezentativcu i treneru Slim Vonderersa poklonili šal sa obeležjima Radničkog.

– Viktor je fudbalska legenda na Malti. Preko 70 godina je posvetio fudbalu. Poklonili smo mu šal Radničog, obeležja kluba i poželeli dobro zdravlje, a on nam je poručio da imamo velike šanse protiv Makabija u narednom kolu kvalifikacija, navodi Meraklija Nenad Stojanović.

Druga stanica bila je dečija klinika za onkologiju – Mater Dei. Na pomenutom odeljenju trenutno leži 8 mališana, a Meraklije su im poklonili lopte, igračke i veliki broj društvenih igara i setova za kreativan rad, a naravno i obeležja Radničkog. Domaćin ove posete bio je Prof. Dr Peđa Andrejević, leskovčanin koji je veoma cenjen u svojoj branši i važi za izuzetnog hirurga.

U Srbiji veoma retka slika, a u svetu nešto sasvim normalno… bravo Meraklije.

FOTO: NENAD STOJANOVIĆ
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter