0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

BEŠE NEKAD VELIKI DERBI: Mađari potpuno razbijeni! Sledi polufinale i još jedan vaterpolo ‘klasik’

Objavljeno: 24.07.18 u 18:06

Vaterpolisti Srbije pobedom od 8:5 nad Mađarskom plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva u Barseloni.

Mađari će uvek biti naši sportski rivali, ali od nekadašnjeg vaterpolo klasika’ nije ostalo mnogo. Naši severni susedi su napravili smenu generacija i jasno je bilo da su potpuni autsajderi uoči ovog susreta, ali niko nije očekivao start ‘delfina’ od 5:0.

Upravo tako je počeo meč. Srbija je od prvog minuta bukvalno terorisala mrežu Viktora Nađa i prvu deonicu dobila sa 4:0. Zatim je početkom druge četvrtine pao novi gol, da bi Mađari uspeli koliko-toliko da ostanu u igri svojim prvim golom u 16. minutu prvog poluvremena.

Dejan Savić je bio zadovoljan, a tajm-aut je tražio samo da bi odmorio svoje pulene i kratko im poručivao – ‘Izduvaj‘, ali i ‘Umorili smo se, pa pravimo sranja„. Igra sa igračem više delovala je fenomenalno, posebno kada je sa krilnih pozicija na mesto drugog centra uplivavao Nikola Jakšić i rutinski realizovao zicere.

Briljirao je golman Branislav Mitrović na golu i beležio odbrane u nizu, a na kraju je imao procenat odbrana od skoro 70 odsto.

Treća deonica  donela je po dva gola na obe strane, a onda smo u četvrtoj još po jedan u mreži Nađa, odnosno dva u golu Mitrovića, za konačnih 8:5 u korist ‘delfina’.

Najefikasniji je bio Nikola Jakšić sa tri gola, dva evrogola postigao je Filipović, a Prlainović, Vico i Viktor Rašović su dali po jedan.

Sledi polufinale, a u njemu ćemo sačekati boljeg iz drugog današnjeg četvrtfinala koje će igrati Hrvatska i Crna Gora (18:30h). Dakle, čeka nas novi ‘klasik’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter