0
Evropske lige

NOVE SANKCIJE U ITALIJI: Parmi oduzeto pet bodova, njen fudbaler suspendovan na dve godine

Objavljeno: 23.07.18 u 15:37

Uprava Parme saopštila je da će se žaliti na kaznu.

Fudbalski klub Parma počeće šampionat u Seriji A sa pet bodova zaostatka, a njen napadač Emanuel Kalajo suspendovan je na dve godine zbog pokušaja nameštanja utakmice, saopštio je danas Fudbalski savez Italije.

Kalajo je kažnjen i sa 20 hiljada evra, nakon što je uoči poslednje utakmice druge lige u maju, u kojoj je Parma morala da pobedi Speciju kako bi izborila direktan plasman u prvu ligu, poslao poruke protivničkom igraču. On je poslao četiri poruke preko Vocapa defanzivcu Specije Filipu De Kolu da se ne trudi previše u utakmici i da isto kaže saigraču Klaudiju Tercij, a u poslednjoj poruci naveo je da se samo šalio.

Parma je pobedila Speciju sa 2:0 i direktno se plasirala u Seriju A, samo tri godine pošto je proglasila bankrot. Žuto-plavi su postali prvi italijanski klub koji je izborio tri uzastopne promocije u viši rang.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter