0
Košarka

KAO VINO: Dirk Novicki potpisao novi ugovor!

Objavljeno: 23.07.18 u 21:34

Legendarni Nemac odlučio da je još uvek rano da okači patike o klin, nastavlja tamo gde je počeo pre 20 godina.

Još davne 1998. godine Dirk Novicki je kao deveti pik na draftu izabran od Dalas Meveriksa. Posle 20 godina u dresu Mevsa i napunjenih 40 godina života, Nemac je odlučio da još jednu sezonu odigra za ‘telad’. On je tako došao do svoje 21. sezone u istom timu, čime je postao apsolutni rekorder NBA lige, ‘košarkaški Frančesko Toti‘. Do sada je taj učinak delio sa Kobijem Brajantom koji je odigrao 20 sezona u dresu Lejkersa.

Iako u godinama, Dirk Novicki je kao vino, što stariji to bolji, dovoljno je reći da u svoje četiri decenije beleži 12 poena po meču, 5,7 skokova uz šut od 46 posto.

Praktično svi najveći uspesi Mavsa vezani su za Novickog, koji je 12 godina zaredom biran u jednu od tri idealne petorke lige, a 13 puta bio učesnik Ol star meča.

Izdvaja se, naravno, njihova jedina šampionska titula, osvojena 2011. godine u finalu protiv Majami Hita. Dalas je bio bolji u šest utakmica (4:2), a Novicki poneo MVP zvanje, uskrativši radost godinu dana ranije formiranoj „velikoj trojci“ Vejd, Džejms, Boš.

Novicki je 2007. bio i MVP regularnog dela sezone.

U NBA karijeri je nastupio na neverovatnih 1.616 utakmica, od toga 145 u plej-ofu. Prosečan učinak u regularnom delu sezone mu je 21,2 poena i 7,7 skokova po meču, a u plej-ofu 25,3 poena i 10 skokova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter