0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO. STARSPORT

VEST SA JADRANA: Sin NBA Ol-star igrača u Cedeviti

Objavljeno: 22.07.18 u 18:58

Timovi na Jadranu ozbiljno se pojačavaju pred start nove sezone, a Cedevita je dovela Amerikanca, sina nekadašnje zvezde San Antonio Sparsa.

Cedevita je dovela Eldžina Kuka, sina nekadašnje zvezde San Antonija Alvina Robertsona. Naravno, nije to bila jedina preporuka za 25-godišnje krilo da dođe u Zagreb, Kuk je imao sjajnu sezonu u Ludvigsburgu.

On je prošle sezone sa Nemcima igrao na F-4 FIBA Lige šampiona, a pomogao je i svom klubu da igra u polufinalu Bundeslige. Beležio je 12,9 poena po meču, 3,7 skokova uz neverovatan procenat 41 posto pogođenih šuteva za tri poena.

Takođe, Cedevita je dovela i krilnog centra Tajlera Vajdmena, ali je on zalog za budućnost, što znači da će biti korišten samo u domaćem prvenstvu. Cedevita je pre Kuka i Vajdmena angažovala Domagoja Bošnjaka i Andriju Ćorića, u prethodne dve sezone prvotimce Cibone. Novi trener je Sito Alonso.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter