0
AdmiralBet ABA Liga

Kosarka Euroleague season 2016-2017 Crvena Zvezda v Olympiacos (Athens) Milan Tomic (R) and head coach Ioannis Sfairopoulos Beograd, 22.03.2017. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

MILAN TOMIĆ: Još nisam uradio ništa u Beogradu, ne želim o povratku u Grčku, voleo bih da imam Tea u timu

Objavljeno: 22.07.18 u 17:37

Novi trener kluba sa Malog Kalemegdana izneo je dosta toga zanimljivog.

Šampion Srbije polako sklaba ekipu za narednu sezonu.

Po dolasku u prestonicu naše zemlje, Milan Tomić nije mnogo govorio za medije, ali je za grčki sajt ‘Fosonline’ izneo dosta toga zanimljivog.

– Odluka koju sam doneo ove godine mogla je vrlo lako da bude doneta i prethodnih godina. To je nešto što sam hteo mnogo. Kada pravite karijeru, treba da idete korak, po korak. Vrhunac trenerskog posla je da zapravo postanete prvi trener. Ima dosta primera igrača koji su po završetku karijere odmah postali treneri. Ja sam odlučio da idem polako, kazao je Tomić.

Nema strahova po dolasku u novu sredinu.

– Ne plašim se ničega, ovo pitanje sam prošao nekoliko puta u svojoj glavi. Ali, strah od neuspeha uvek je prisutan u poslu trenera. Kada igraš, ulaziš u ciklus od osam meseci i sve je mnogo važno. Kada bih znao ko će biti prvi na tabeli, sezona ne bi ni počinjala, dodao je on.

Medije u Grčkoj zanimalo je i da li je dobro što je Srbin.

– Definitivno je dobro što sam iz Beograda. To je najveći košarkaški grad. Stvorili smo mnoge igrače s velikim karijerama i na klupskom i na reprezentativnom nivou. Veliko je zadovoljstvo za mene što ću raditi u Zvezdi i što ću svoj prvi trenerski posao raditi u Srbiji, gde postoje svi uslovi za dobar rad.

FOTO: KK Crvena zvezda

O ciljevima u Zvezdi on je rekao.

– Cilj je da igramo dobru košarku, svi zajedno. Da igramo brzo i sigurno. Sa dobrim utakmicama i radom možemo da napravimo nešto. Imamo dovoljno mladih momaka i želimo da stvorimo nove igrače, naše igrače.

Zanimljiv je bio i odgovor na pitanje o mogućem povratku u Grčku.

– Biće sve mnogo drugačije, ako se ikada budem vraćao. Još nisam uradio ništa u Beogradu i nije u redu da o tome pričamo. Olimpijakos će uvek biti u mom srcu. Nikada neću moći da zaboravim 23 godine u klubu, to je moj život. U Olimpijakosu sam bio od 1992. i sve osvojio. Ako ikad bude prilike da se vratim, sigurno ću uživati, rekao je on.

Najviše mu je prijao rad sa Dudom Ivkovićem.

– Kada ste nečiji pomoćnik, morate da se adaptirate svim zahtevima. Bilo da vam se to sviđa ili ne. Takav je posao. Poenta je, kao prvi pomoćnik morate da kažete ono što mislite iz svoje tačke gledišta i pomognete. Svaki trener ima svoju filozofiju. Moja je, onako kako ja zamišljam igru svog tima, trenutno najbliža Dudinoj.

Da može, samo jednog igrača bi doveo u Zvezdu.

Miloša Teodosića, koji je takođe navijač Crvene zvezde, rekao je Milan Tomić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter